Ukrayna, Polonya ve Litvanya'dan ortak deklarasyon

Ukrayna, Polonya ve Litvanya'dan ortak deklarasyon

Rusya, diplomatik personelini Ukrayna'dan tahliye ederken; Ukrayna, Polonya ve Litvanya başkanları ortak bir deklarasyon yayınlayarak üçlü poz verdi. Polonya ve Litvanya, “Ukrayna AB adaylığı statüsünü hakediyor, destekliyoruz” ifadelerini kullanırken, üç ülke liderleri uluslararası topluma Rusya’ya “sert” yaptırımların bir an önce başlatılması yönünde çağrı yaptı.

Ukrayna, Polonya ve Litvanya, Kiev'de düzenledikleri toplantının ardından ortak deklarasyon yayımladı.

Polonya ve Litvanya, “Ukrayna AB adaylığı statüsünü hakediyor, destekliyoruz” derken, üç ülke liderleri uluslararası topluma Rusya’ya “sert” yaptırımların “hızla başlatılması” çağrısı yaptı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda yaptığı açıklamada, Polonya'nın Rusya'nın doğu Ukrayna'daki iki ayrılıkçı bölgeyi tanıma kararını kınadığını ve eylemlerini tüm bölge ve Avrupa Birliği için bir tehdit olarak gördüğünü söyledi.

Kiev'de Ukrayna ve Litvanya cumhurbaşkanlarıyla ortak bir bildiri imzaladıktan sonra düzenlediği basın toplantısında Duda, "Rusya'nın eylemleri bizim için büyük endişe. Onları çok ciddiye alıyoruz" derken, "Sadece Ukrayna için değil, tüm bölgemiz, NATO'nun doğu kanadı ve bir bütün olarak AB için tehdit oluşturduklarına inanıyoruz" dedi.

Deklarasyonda, “Kuzey Akım 2” projesinin de bu yaptırımlara dahil edilmesi istenirken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski “Kuzey Akım 2”nin askıya alınması kararının geri dönülmez olmasını talep etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN