Ukrayna Başsavcılığı, Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana, Rus saldırıları nedeniyle 631 çocuğun yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ayrıca, 1975’ten fazla çocuk yaralandı. Bu veriler, 4 Haziran Savaşta Ölen Çocukları Anma Günü kapsamında açıklanırken, savaş bölgeleri ve işgal altındaki topraklarda hala veri toplama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Başsavcılık, en fazla can kaybının Donetsk, Harkiv, Herson, Dnipropetrovsk, Kiev, Zaporijya, Mıkolayiv ve Sumi bölgelerinde yaşandığını vurguladı.
'ÇOCUKLARI RUSYA ÖLDÜRDÜ'
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından savaşta hayatını kaybeden çocukların fotoğraf ve videolarını paylaşarak, "Bu çocuklar Rusya tarafından savaşta öldürüldü." dedi. Zelenskiy, ölü sayısının tam olarak bilinmediğini ve özellikle işgal altındaki bölgelerde kayıpların daha fazla olabileceğini söyledi.
Başkan Zelenskiy, dünyayı Ukrayna'ya destek olmaya çağırarak, "Dünya, bu korkunç acı ve saldırganlık için Rusya'yı affetmemeli ve unutmamalı." mesajını paylaştı.
