UNICEF’ten Gazze uyarısı: Yetersiz beslenen çocuk sayısı endişe verici düzeyde arttı

UNICEF’ten Gazze uyarısı: Yetersiz beslenen çocuk sayısı endişe verici düzeyde arttı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze’de yetersiz beslenen çocuk sayısının alarm verici şekilde yükseldiğini bildirdi. Sadece mayıs ayında 6 aylıktan 5 yaşına kadar 5 bin 100 çocuk, akut yetersiz beslenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Gazze’deki insani kriz, çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisini artırarak sürdürüyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), bölgedeki çocukların ciddi bir açlık ve yetersiz beslenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric’in aktardığına göre, yalnızca mayıs ayında 6 aylık ile 5 yaş arası 5 bin 100 çocuk, akut yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alındı.

Dujarric, günlük basın toplantısında bilgi verdi.

UNICEF’in Gazze'de yetersiz beslenen çocuk sayısının endişe verici oranda arttığı konusunda uyarı yaptığını belirten Dujarric, "Sadece mayıs ayında 6 aylıktan 5 yaşına kadar olan 5 bin 100 çocuk, akut yetersiz beslenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı." diye konuştu.

Dujarric, hastaneye kaldırılan çocuk sayısının nisana kıyasla yaklaşık yüzde 50, şubata kıyasla ise yüzde 150 arttığına dikkati çekerek şubattaki ateşkes döneminde Gazze’ye giren yardımların önemli ölçüde kesildiğini vurguladı.

UNICEF’in, yılbaşından mayıs sonuna kadar geçen 150 günde Gazze’de yetersiz beslenme tedavisi için 16 bin 700’den fazla çocuğun hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaşan Dujarric, bu vakaların tamamının önlenebilir olduğunu kaydetti.

Dujarric, bu rakamın günde ortalama 112 çocuğa tekabül ettiğine dikkati çekerken İsrailli yetkililerin engellemesi nedeniyle 1000 kamyon dolusu sağlık, besin ve diğer malzemenin son iki gündür Gazze sınırında bekletildiğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN