Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, acil ateşkes çağrısında bulunarak, "Gazze halkını vuran son felaket: kıtlık. Her haliyle bir cehennem yaşanıyor. ‘Bir daha asla' sözü bilinçli olarak tekrarlandı" diye kaydetti.
Gazze'de yaşananların nesiller boyunca insanlığı takip edeceğini aktaran Lazzarini, insani değerlerin reddedilmesinin en çirkin ifadesinin "inkar" olduğunu belirtti.
‘KAPILARI AÇIN’
Lazzarini, "İsrail hükümetinin farklı bir anlatıyı desteklemeyi bırakması, insani yardım kuruluşlarının kısıtlama olmadan yardım sağlamasına izin vermesi ve uluslararası gazetecilerin Gazze'den bağımsız haber yapabilmesine olanak tanıması zamanı geldi. Her geçen saat ölüm demek. Kapıları açın. Hemen ateşkes sağlanmalı" dedi.
İsrail’in katliamı canlı yayında: Yaralıları kurtaran ekibe bomba

