Vance: Bu bizim savaşımız değil

Vance: Bu bizim savaşımız değil

ABD Başkan Yardımcısı Vance, İsrailli yetkililerle yaptığı telefon görüşmesinde İran’a yönelik askeri bir müdahaleye karşı çıktıklarını belirtti. ABD, krize doğrudan müdahil olmayacağını net şekilde ifade etti.

ABD ile İsrail arasında İran konusunda yaşanan görüş ayrılıkları derinleşiyor. ABD Başkan Yardımcısı Vance’ın İsrailli yetkililerle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Washington yönetiminin İran’a yönelik askeri bir operasyona destek vermeyeceği bildirildi. Vance, ABD'nin bölgesel tansiyonun daha da yükselmesini istemediğini vurgulayarak, bu sürece doğrudan taraf olmayacaklarını açıkça ifade etti.

Vance, İsrail’in kasıtlı olarak Washington’u İran’la doğrudan çatışmaya sürüklemeye çalıştığını belirtti. “Bu bizim savaşımız değil” diyen Vance, dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Vance, İsrail-İran hattında tırmanan gerilime dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Reuters kaynaklı habere göre Vance, İsrail’in ABD’yi İran’la bir savaşa çekmek için sistematik biçimde çaba gösterdiğini söyledi.

'BU BİZİM SAVAŞIMIZ DEĞİL'

Vance açıklamasında, “Bu bizim savaşımız değil” diyerek Washington’un doğrudan çatışmaya sürüklenmesine karşı çıktığını açıkça ifade etti. Bu çıkış, Trump yönetimi içinde İsrail’in son dönemdeki saldırgan tutumuna karşı artan rahatsızlığın en açık göstergelerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Açıklamanın, İran’ın son saldırıları ve İsrail’in misilleme tehditlerinin gündemde olduğu kritik bir dönemde yapılması dikkat çekiyor.

ABD kamuoyunda da “İsrail’in savaşına alet olunmaması” yönünde sesler yükselirken, Vance’in sözleri Amerikan dış politikasında yeni bir denge arayışının sinyali olarak yorumlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN