Vatican News'ün haberine göre, Papa 14. Leo'nun doktorları dün gece yaptıkları açıklamada, akciğerindeki nodülün alınmasının ardından Katoliklerin ruhani liderinin ek bir tedaviye ihtiyaç duymayacağını teyit etti.
Yazılı bir açıklama yayımlayan hekimler, operasyonla çıkarılan tümörün akciğer adenokarsinomu olduğunu ve hastalığın bölgesel düzeyde kaldığını ifade etti.
Papa 14. Leo, ameliyat sonrası ilk kez halkın karşısına çıktı
Onkolojik kontrollerin sonuçlandığını belirten doktorlar, "Yapılan takip onkolojik değerlendirmesi, başka bir tedaviye gerek olmadığını doğrulamıştır" ifadelerini kullandı.
Papa, akciğerindeki bir nodülün cerrahi müdahaleyle temizlenmesi amacıyla 13 Ekim'de Roma'daki Gemelli Hastanesi'nde ameliyata alınmıştı.
Vatikan yönetimi, 90 dakika süren operasyonun başarıyla tamamlandığını ve video destekli cerrahi yöntemiyle Papa'nın sağ akciğerinin alt lobunun alındığını bildirmişti. Yapılan histolojik inceleme de söz konusu yapının akciğer adenokarsinomu olduğunu doğrulamıştı.
Ameliyatın ardından taburcu edilen ruhani liderin sağlığına kavuşabilmesi amacıyla Vatikan, 20 Ekim'e kadar olan tüm resmi programları daha önce iptal etmişti.
