Veliaht Prens'ten muhaliflere ölüm tehdidi

Veliaht Prens, bazı hadis ve ayetlerden örnek vererek, bunun devlete karşı muhalifleri öldürme yetkisi verdiğini iddia etti. Prens’in açıklamaları, Cemal Kaşıkçı cinayeti öncesi yayınlanan fetvayı akıllara getirdi.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, bazı hadis ve ayetlerin muhalifleri öldürme yetkisi verdiğini iddia etti. Aşırılık yanlılarını öldürme konusunda dini geleneği esas aldığını söyleyen Suudi Prens, örnek verdiği hadisin onları, bütün aşırılık yanlılarını öldürmeye mecbur ettiğini ileri sürdü. 

HADİS VE AYET İLE ÖRNEK VERDİ

Suudi Arabistan resmi televizyon kanalına verdiği röportajda Prens Selman “…her konuda aşırı uçta olmak yanlıştır. Peygamberimiz (sav) hadislerinden birinde aşırılıkçıların ortaya çıkacağı bir gün hakkında konuştu ve (aşırılık) yaptıklarında öldürülmelerini emretti” dedi. 

“Ey Kitap ehli! Hakkın dışına çıkarak dininizde aşırı gitmeyin. Daha önce sapmış, birçoklarını da saptırmış ve dümdüz yoldan da şaşmış bir milletin arzu ve keyiflerine uymayın. (Maide 77)” ayetini hatırlatan Suudi Prens, “İster dinde, ister kültürümüzde, ister Araplığımızda olsun, herhangi bir konuda aşırılık yanlısı olmak, Peygamberimizin öğretilerine, hayat tecrübesine ve okuduğumuz tarihe dayandırdığımız ciddi bir meseledir” dedi.

KAŞIKÇI SUİKASTİ ÖNCESİ VERİLEN FETVA AKILLARA GELDİ

Veliaht Prens Selman’ın bu sözleri üzerine, ‘Arap dünyası için şimdi demokrasi’de (DAWN) araştırma müdür olan Abdullah Alaoudh, sosyal medya hesabında Cemal Kaşıkçı öldürülmeden üç hafta öncesine ait fetvayı gündeme getirdi. 

Prens’in sözlerini “muhalifleri öldürmeye yönelik sistematik bir yaklaşım” olarak değerlendiren Alaoudh, Suudi Sabq gazetesinde Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden üç hafta önce hükümeti, muhalifleri öldürmeye mecbur bırakan fetvayı öne çıkardı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN