Wall Street Journal'dan bomba iddia: ABD ve Rusya gizlice Ukrayna'yı görüştü

Wall Street Journal'dan bomba iddia: ABD ve Rusya gizlice Ukrayna'yı görüştü

Ukrayna liderine "Moskova ile müzakere yapıyormuş gibi yap" tavsiyesinde bulunan ABD'nin kendisinin diplomasi adımları attığı iddia edildi. ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Wall Street Journal, Rusya ile ABD'nin kapalı kapılar arkasında gizli bir görüşme yaptığı iddiasını ortaya attı. Gazete “Kıdemli Beyaz Saray yetkilisi, Putin’in üst düzey yardımcılarıyla yapılan görüşmeye katıldı” başlığıyla duyurduğu gelişmede Jake Sullivan’ın Rus mevkidaşlarıyla görüştüğünü aktardı.

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Wall Street Journal, Rusya ile ABD'nin kapalı kapılar arkasında gizli bir görüşme yaptığı iddiasını ortaya attı. Gazete “Kıdemli Beyaz Saray yetkilisi, Putin’in üst düzey yardımcılarıyla yapılan görüşmeye katıldı” başlığıyla duyurduğu gelişmede Jake Sullivan’ın Rus mevkidaşlarıyla görüştüğünü aktardı. Gazete, gerilimin tırmanması ve nükleer silah tehdidinin de gündeme geldiğini yazdı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’ın Putin’in dış siyaset danışmanı Yuri Ushakov ile görüştüğünü yazan gazete, “Sullivan ayrıca doğrudan Rusya hükümetiyle de iletişime geçti. Nikolai Patruşev ile görüştü” ifadesine yer verdi. Gazete, bu iddiaları ismini açıklamayan kaynaklara dayandırdı.

1-003.jpgABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan

'AMACIMIZ İLETİŞİM KANALLARININ AÇIK TUTULMASI'

Yetkililer “Bu gelişmeler Ukrayna’daki savaşta bir çözüme ulaşmak değil, gerilimin tırmanmasına karşı önlem almak ve iletişim kanallarının açık tutulması” dedi.

Beyaz Saray, Sullivan ile herhangi bir üst düzey Rus yetkilinin görüşmediğini açıklarken bugün İngiliz haber ajansı Reuters da haberin devamını yaptı. Reuters haber ajansı, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’un gazetecilere yaptığı açıklamaları “son dakika” ibaresiyle aktardı. Peskov, Rusya’nın görüşmelere açık olduğunu söylerken, Rusya ile ABD arasında bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmediğine dair bir soruya ise yanıt vermedi.

LİDERLER İLK KEZ CENEVRE'DE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Rusya ile ABD arasındaki ilişkiler ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesiyle birlikte yumuşama belirtisi göstermişti. Biden göreve geldiği ilk dönemde Putin ile görüşmüştü. İki isim Cenevre’de 2021’in Haziran ayında Cenevre’de bir araya gelmişti. Biden ile Putin Aralık 2021’de iki kez ve 2022 Şubat’ında ise bir kez görüşmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN