Rusya’nın Ukrayna işgalinde barış müzakereleri devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 15 Ağustos'ta Alaska'da yaptığı görüşmede Rus lidere "istediğini verdiğini" belirtti.
ABC News'e konuşan Zelenski, Ukrayna'nın görüşmede yer almamasının "üzücü" olduğunu belirterek "Bence Başkan Trump Putin'e istediğini verdi" şeklinde konuştu.
‘VİDEOLARI HERKESE GÖSTERDİ’
Putin’in kendisiyle görüşmek istemediğini, ancak Trump ile görüşmeye büyük önem verdiğini dile getiren Zelenski, "Putin, orada olduğuna dair video ve görüntüleri herkese göstermeyi çok istiyor" dedi. Zelenski, "Putin, Trump ile görüşmeyi çok istiyordu ve bunu elde etti. Ve bu çok üzücü" ifadelerini kullandı.
NİHAİ ANLAŞMA ÇIKMAMIŞTI
Trump ile Putin, 15 Ağustos'ta Alaska'nın Anchorage kentinde 3 saat süren toplantı yapmış, ABD lideri önemli ilerlemeler kaydettiklerini ancak nihai anlaşmaya varamadıklarını duyurmuştu.
