Zelenskiy projeyi 30 devlete sundu: Rusya'ya karşı 'özel uluslararası mahkeme'

Zelenskiy projeyi 30 devlete sundu: Rusya'ya karşı 'özel uluslararası mahkeme'

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın savaş suçlarından yargılanması için bir 'Özel Uluslararası Mahkeme'nin kurulmasına ilişkin projenin, Ukrayna’nın ortağı olan 30 devletin büyükelçilerine sunulduğunu açıklayarak "Mevcut uluslararası hukuki araçların yeterli olmayışı Rusya’yı bu suçtan yargılamayı zorlaştırıyor. İhtiyaç duyulan şey Özel Uluslararası Mahkemedir. Bu proje üzerinde çok detaylı ve titizlikle çalışıyoruz. Hiç şüphem yok mahkeme gerçekleşecek" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, günlük yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, durumun özellikle Donetsk bölgesinde zor olduğunu söyleyerek “Düşman faaliyetlerini engellemek için her şeyi yapıyoruz. Donbas işgalciler için hala bir numaralı hedef olduğundan, şu anda bir numaralı hedefimiz burada. Rusya'nın Donetsk bölgesindeki sürekli taarruz girişimleri, kesinlikle kendi askerlerinin en küçümseyici cinayetlerinden biri olarak savaşlar tarihine geçecektir. Bunu gördüğümüzde, bu taarruzları gördüğümüzde, bir kez daha Rus seferberliğinin, karadaki komutanlara sürekli bir ‘ölmeye gönderilen askerler’ sağlamaya yönelik bir girişim olduğuna ikna oluyoruz. Basitçe, Rus seferberliği başka bir anlam ifade etmiyor” ifadelerini kullandı.

'RUSLAR, DEVLETLERİNİN ONLARI YAŞAM HAKKINDAN MAHRUM ETTİĞİNİ ANLAMALI'

Zelenskiy, Rusya’nın sadece yenilgisini geciktirdiğini ifade ederek, “Ne yazık ki, Rus toplumu, Rus hükümetinin kendi halkına yönelik vahşetinin henüz farkında değil. Ancak her Rusya vatandaşının kendi devletinin onu en önemli şeyden yani yaşam hakkından mahrum ettiğini anlaması için her şeyi yapmalıyız” dedi.

'KIŞA HAZIRLIK İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATIYORUZ'

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal ile bir toplantı yaparak, bu ayki uluslararası faaliyetlerin ve ortaklarla yaptıklarını temasların sonuçlarını değerlendirdiklerini ifade eden Zelenskiy, “Devlet, ne kadar zor olursa olsun, tüm sosyal yükümlülüklerini yerine getiriyor. İşgalcilerden kurtarılan topraklarda normal hayata geri dönmek için ‘Hızlı İyileşme’ kapsamında çalışmalar yürütüyoruz. Kış dönemine hazırlık için gerekli adımları atıyoruz” ifadelerini kullandı.

'İHTİYACIMIZ ÖZEL ULUSLARARASI MAHKEME'

Öte yandan Başkanlık Ofisi’nden önemli bir siyasi ve diplomatik etkinliğin gerçekleştiğini belirten Zelenskiy, Rusya'yı Ukrayna’ya karşı saldırı suçundan dolayı cezalandıracak bir Özel Uluslararası Mahkemenin kurulmasına ilişkin projenin, Ukrayna’nın ortağı olan 30 devletin büyükelçilerine sunulduğunu bildirdi. Zelenskiy, “Mevcut uluslararası hukuki araçların yeterli olmayışı Rusya’yı bu suçtan yargılamayı zorlaştırıyor. İhtiyaç duyulan şey Özel Uluslararası Mahkemedir. Bu proje üzerinde çok detaylı ve titizlikle çalışıyoruz. Hiç şüphem yok mahkeme gerçekleşecek. Ukrayna'ya ve Avrupa'daki özgürlüğe karşı bu canice savaşı başlatan herkes hesap verecek” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN