Zelenskiy: Rusya dünyaya karşı çıkıyor

Zelenskiy: Rusya dünyaya karşı çıkıyor

Rus füzelerinin Polonya'ya düşmesinin ardından Ukrayna lideri Zelenskiy'den açıklama geldi. "NATO'nun topraklarına füze fırlatılması, bu ortak güvenliğe yönelik bir Rus füze saldırısıdır. Bu çok önemli bir tırmanış. Harekete geçmeliyiz." diyen Zelenskiy, "Rusya dünyaya karşı çıkıyor" ifadelerini kullandı.

NATO üyesi olan Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne Rus füzesi düşmüş ve olayda 2 kişi hayatını kaybetmişti. Avrupa'da tansiyonu yükselten bu olay sonrası Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, gece Telegram hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda, Rus güçlerinin bugün ülkesine karşı füze saldırıları gerçekleştirdiğini belirtti. Rus kuvvetlerince Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine toplam 90 füzenin fırlatıldığını kaydeden Zelenskiy, saldırılar sonucu enerji ve sivil altyapıların hasar gördüğünü ifade etti.

Rus füzelerinin bugün Polonya topraklarına da isabet ettiğini ileri süren Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Terör, ulusal sınırlarımızla sınırlı kalmıyor. Rus füzeleri Polonya'yı vurdu. Ukrayna, kaç kez terör devletinin ülkemizle sınırlı kalmayacağını, Rus terörünün daha da ileri gitmesinin an meselesi olduğunu söylemişti. Rusya cezasız kaldığını ne kadar uzun süre hissederse Rus füzeleri herkes için o kadar fazla tehdit olacaktır. NATO'nun topraklarına füze fırlatılması, bu ortak güvenliğe yönelik bir Rus füze saldırısıdır. Bu çok önemli bir tırmanış. Harekete geçmeliyiz."

Ukrayna olarak Polonya'nın yanında yer aldıklarını dile getiren Zelenskiy, "Rusya dünyaya karşı çıkıyor. Rusya bize ve ulaşabildiği herkese terörle saldırıyor." ifadesini kullandı.

G20 zirvesiyle ilgili de konuşan Zelenskiy, Rusya’nın G20’de olmaması gerektiğini ima ederek G20’nin adını G19 olarak telaffuz etti. G20 zirvesinde tüm dünyaya Ukrayna’nın sesini duyurmayı başardıklarını belirten Zelenskiy, "Bu sabah dört buçukta uluslararası barış ve düzeni yeniden tesis etme önerilerimizi sunmak için zirveye katıldım. Dünya Ukrayna’yı duydu. G19 üyeleri açıklamalarını yaptı" şeklinde konuştu.

YAKLAŞIK ON MİLYON UKRAYNALI ELEKTRİKSİZ

Rusya’nın, başkent Kiev olmak üzere birçok kenti füzelerle vurmasına da tepki gösteren Zelenskiy, "Ülkemizin birçok ilinde ve bölgesinde yine acil elektrik kesintileri yaşanıyor. Yaklaşık on milyon Ukraynalı elektriksiz. Öldürülen ve yaralanan insanlar var. Ailelerine taziyelerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN