Zelenskiy: Soruşturmaya biz de dahil olmalıyız: Füzeyi Polonya'ya Rusya fırlattı

Zelenskiy: Soruşturmaya biz de dahil olmalıyız: Füzeyi Polonya'ya Rusya fırlattı

2 Polonya vatandaşının hayatını kaybettiği füze tartışmasına ilişkin Rusya ve Ukrayna karşılıklı olarak birbirlerini suçlamaya devam ediyor. Rusya füzelerin kendilerine ait olmadığı açıklamasından sonra, bir açıklamada Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'den geldi. Zelenskiy, Polonya'ya düşen ve iki kişinin ölümüne yol açan füzeyle ilgili Kiev yönetiminin sorumluluğu olmadığını söyledi. Zelenskiy, Polonya'da meydana gelen patlamaya bir Rus füzesinin sebep olduğunu ileri sürdü.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Polonya'ya düşen ve iki kişinin ölümüne yol açan füzeyle ilgili Kiev yönetiminin sorumluluğu olmadığını söyledi. Füzenin, Ukrayna'ya ait olmadığına dair 'şüphesi olmadığını' belirten Zelenskiy, Polonya'da meydana gelen patlamaya bir Rus füzesinin sebep olduğunu ileri sürdü. Ukrayna lideri, "Soruşturmaya biz de dahil olmalıyız. Ukraynalı yetkililere patlama bölgesine girme izni verilmeli" ifadelerini kullandı.

'MOSKOVA BİZİMLE İLETİŞİM KURMUYOR'

Zelenskiy, Kiev'in barış görüşmelerini başlatmak için Moskova'dan herhangi bir teklif almadığını da söyledi. Zelenskiy, "Bizimle iletişim kurmuyorlar" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Kiev, barış görüşmeleriyle ilgilenmiyor” ifadelerini kullanmıştı.

NATO, POLONYA VE ABD UKRAYNA'YI İŞARET ETMİŞTİ

Polonya Dışişleri Bakanlığı, salı günü Ukrayna sınırına yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Przewodow köyüne füze düştüğünü açıklamıştı. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda gazetecilere yaptığı açıklamada 'füzenin büyük olasılıkla Rus yapımı' olduğunu söylemiş, daha sonra ise 'füzenin büyük olasılıkla Ukrayna hava savunma sistemine ait olduğunu' bildirmişti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de, "Kanıtlar Polonya'ya yönelik saldırının kasıtlı olmadığını gösteriyor ama sorumluluk Rusya'ya ait. Patlamaya büyük ihtimalle Ukrayna'nın savunma sistemi yol açtı" değerlendirmesinde bulunmuştu.

'GERİLİMİ TIRMANDIRMAYI AMAÇLAYAN KASITLI BİR PROVOKASYON'

Rusya Savunma Bakanlığı, Polonya sınırına düşen füzenin Ukrayna'nın S-300 hava savunma sistemine ait olduğunu iddia etmişti. Rus füzesinin Polonya topraklarını vurduğunu yalanlayan bakanlık, suçlamaları 'gerilimi tırmandırmayı amaçlayan kasıtlı bir provokasyon' olarak niteledi.

Rusya'nın Polonya'nın sınır köyüne 'füze attığı' iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden ise, "Soruşturma tamamlanana kadar net bir şey söyleyemem ancak füzenin Rusya'dan fırlatılmış olma ihtimali düşük görünüyor" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN