Zelenskiy, Trump'ın Putin ile dizel anlaşmasına tepki gösterdi

Zelenskiy, Trump'ın Putin ile dizel anlaşmasına tepki gösterdi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Trump’ın Putin ile dizel yakıt tedariki konusunda yaptığı anlaşmaya tepki gösterdi. Rusya’ya yönelik yaptırımların hafifletilmesini “açık bir zayıflık göstergesi” olarak nitelendiren Zelenskiy, ekonomik baskının azaltılmasının savaşı uzatacağını savundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dizel yakıt tedariki konusunda yaptığı anlaşmaya tepki gösterdi. Zelenskiy, Rusya’ya yönelik ekonomik baskının azaltılmasının savaşı uzatacağını belirtti.

Rusya’ya uygulanan yaptırımların gevşetilmesinin Moskova yönetimini cesaretlendireceğini öne süren Zelenskiy, “Rusya ile gerilimin açık ve kalıcı biçimde azaltılmasını öngören bir anlaşma olmadan Rusya’ya yönelik yaptırımların hafifletilmesi, açık bir zayıflık göstergesidir. Bu, Rusya’nın işine yarar; daha fazla insan öldürmesine, savaşı daha uzun süre devam ettirmesine, Amerika’ya daha da az saygı göstermesine ve dünyaya daha büyük kayıplar ve zarar vermesine imkan tanır” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Putin’e yönelik adımların barış sağlamayacağını savunarak, “Putin’e verilen hediyeler, barış getirmeyeceği gibi medeni dünyaya da hiçbir fayda sağlamayacaktır. Rusya, dizel yakıtın karşılığını daha fazla terör ve ihanetle ödeyecektir. Rusya’nın petrol ürünleri satmasına izin vermek, sona erdirilmesi gereken bir savaşa yatırım yapmak anlamına gelir, oysa bu savaş uzatılmamalıdır” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN