Zelenskiy’den üçlü zirve çağrısı: Türkiye, Körfez ve Avrupa ülkeleri ev sahipliği yapabilir

Zelenskiy’den üçlü zirve çağrısı: Türkiye, Körfez ve Avrupa ülkeleri ev sahipliği yapabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Trump'ında yer alacağı olası barış görüşmeleri için Türkiye, Körfez ülkeleri veya Avrupa ülkelerinin ev sahipliği yapabileceğini belirtti.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılacak görüşmelere ilişkin bir açıklama yaptı. Zelenskiy, olası barış müzakerelerine Türkiye'nin yanı sıra Körfez ülkeleri veya Avrupa ülkelerinin ev sahipliği yapabileceğini ifade etti. Bu açıklama, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in 16 Ağustos'ta Alaska'da gerçekleştirdiği görüşme sonrası gündeme gelen bir üçlü zirve planının ardından geldi.

Zelenskiy, savaşın sonlandırılmasına yönelik uluslararası çabalar sürerken, liderler düzeyindeki görüşmelerin önemini dile getirdi.

"PUTIN İLE GÖRÜŞMELERE TÜRKİYE EV SAHİPLİĞİ YAPABİLİR"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yaptığı açıklamada, Putin ile yapılabilecek muhtemel bir görüşme için ev sahipliği yapabilecek ülkeleri sıraladı.

"Putin ile görüşmelere Türkiye, Körfez Ülkeleri veya Avrupa ülkeleri ev sahipliği yapabilir."

Zelenskiy daha önce de ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen bir zirve sonrasında Putin ile ikili müzakereye hazır olduğunu belirtmişti.

ZELENSKIY: GÖRÜŞMEYE HAZIRIM

Ukrayna Devlet Başkanı, "sancılı sorunların" çözümünde liderlik düzeyinde görüşmelerin önemini şu sözlerle vurgulamıştı:

"Dediğim gibi, liderlik düzeyinde her türlü formata hazırız. Çünkü tüm bu karmaşık ve sancılı sorunları ancak liderlik düzeyinde çözebiliriz. Bu nedenle Putin ile ikili bir görüşmeye hazır olduğumuzu teyit ettim ve tüm Avrupa liderleri tarafından da desteklendim ve ardından üçlü bir görüşme bekliyorum."

Ancak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daha önce yaptığı bir açıklamada, planlanmış bir toplantı olmadığını ifade etmişti.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN