"Dünya ses verirse idamlar durur"

"Dünya ses verirse 
idamlar durur"

İhvan-ı Müslimin'in Türkiye Temsilcisi Ahmed Yusuf, Mısır'da mahkemenin Muhammed Mursi ve İhvan yöneticileri hakkında verdiği idam kararlarıyla ilgili olarak, "Her şey uluslararası toplumun bu karar karşısında takınacağı tavra bağlı" dedi.

Mısır'da ceza mahkemesinin darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam kararı vermesi başta Türkiye olmak üzere dünyada büyük yankı uyandırdı. İhvan-ı Müslimin'in Türkiye temsilcisi Ahmed Yusuf, verilen kararla ilgili olarak "Uluslararası toplumun vereceği tepki kararın nasıl sonuçlanacağı konusunda belirleyici olacak" dedi.

"Mursi'nin akıbeti uluslararası topluma bağlı"

Mısır'da verilen idam kararlarını Karar.com'a değerlendiren Ahmed Yusuf, Muhammed Mursi ve diğer İhvan yöneticileri hakkında çıkan idam kararlarıyla ilgili temyiz hakkının bulunduğunu hatırlatarak, "Mursi hakkında verilen idam kararı temyiz sonucu kalkabilir. Ancak diğer İhvan yöneticileri de dahil olmak üzere tüm idam kararları infaz da edilebilir. Her şey uluslararası toplumun vereceği tepkiye bağlı" ifadelerini kullandı.

"Beklemekten başka çaremiz yok"

Mahkemenin verdiği kararları 'toplumun nabzını ölçme' olarak nitelendiren Yusuf, "Toplumun sağduyulu bir şekilde kararlara göstereceği tepki, Sisi yönetiminin ve mahkemenin vereceği nihai kararda etkili olacak" diyerek "Şu an beklemekten başka çaremiz yok" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN