Dünyanın maske ve eldiven devi koronavirüse yenildi: Tüm fabrikalar kapatılıyor

Dünyanın maske ve eldiven devi koronavirüse yenildi: Tüm fabrikalar kapatılıyor

Malezya'da yılda 70 milyar maske ve eldiven üreten Top Glove, 1000 çalışanında koronavirüse rastlanmasının ardından 28 fabrikasını da kapatıyor.

Yılda 70 milyardan fazla maske ve eldiven üreten Top Glove, koronavirüs nedeniyle zor günler geçiriyor.

Agence France-Presse'in haberine göre Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur yakınlarındaki sanayi bölgesinde yer alan fabrikalarda düşük ücretle çalışan göçmen işçilerde meydana gelen koronavirüs salgını sonrası şirket zor duruma girdi.

FABRİKALARIN KAPATILMASI TALİMATI

28 fabrikasında binden fazla vaka rapor eden şirkete hükümet fabrikaları kapatma emri verdi.  

Malezya Savunma Bakanı İsmail Sabri Yaakob, "Sağlık bakanlığının tavsiyesine dayanarak, bugün yapılan özel bir toplantıda, işçilerin karantinaya alınması için 28 Top Glove fabrikasının aşamalı olarak kapatılmasına karar verildi" dedi.

70 MİLYARDAN FAZLA MASKE VE ELDİVEN ÜRETİYOR

Yılda 70 milyardan fazla maske ve eldiven üreterek dünyanın en büyük maske ve eldiven üreticisi olan Top Glove tarafından yapılan açıklamada, geçici durdurmanın uygulanması için ilgili makamlarla tam işbirliği yapılacağı ve tesislerin kapatılmaya başlandığını belirtildi. 

Malezya’da 41 fabrikada faaliyet gösteren Top Glove’da 5 bin 700 işçi üzerinden yapılan taramada binden fazla vaka kaydedilirken,  temaslılarla birlikte fabrikaların kapatılmasına karar verildi.

SALGININ BAŞINDAN BERİ YOĞUN ÇALIŞIYOR

Malezya merkezli şirket, pandeminin başlangıcından bu yana dünyadaki bütün ülkelere koruyucu ekipman temin etmek için yoğun mesai ile çalışırken hem karını hem de hisse fiyatını artırdı.

Malezya’da koronavirüs vakalarında 56 binden fazla insan virüse yakalandı, 337 kişi de hayatını kaybetti.

ÇİN AŞISI VATANDAŞLARA YAPILMAYA BAŞLADI

Öte yandan Çin'in Sinovac firmasına ait CoronaVac aşısının Faz 3 çalışmalarına Türkiye de katıldı. Çin aşısı, ilk etapta 726 gönüllü sağlık çalışanına uygulandı. Sağlık Bakanlığı'nın geçen hafta yaptığı duyurunun ardından aşı denemeleri için gönüllü vatandaş başvuruları alınmaya başlandı. Bakanlığın açıklamasının ardından 20 bin gönüllü vatandaşın aşı denemesi için başvurduğu belirtildi. İlk gönüllü vatandaş uygulaması Ankara Şehir Hastanesi'nde yapıldı. Gönüllü olan öğretmen Ayşegül Durmaz (50) ve öğretmen kızı Gökçe Durmaz'a (23) hastanede sağlık görevlileri tarafından koronavirüs aşısı uygulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN