‘Düşürürüz’ tehdidi PYD’nin işine yaradı

‘Düşürürüz’ tehdidi PYD’nin işine yaradı

Rusya destekli Esad rejiminin ‘düşürürüz’ tehdidi nedeniyle Türk jetleri uçamayınca PYD durumu fırsata çevirerek El Bab’a yaklaştı. IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ise 1 Türk askeri şehit oldu.

KENAN BUTAKIN

Fırat Kalkanı Harekatı’nda terör örgütü IŞİD’in elindeki El Bab’a doğru ilerleyen TSK destekli Özgür Suriye Ordusu güçleri, kasabanın etrafını tamamen kuşatmak için operasyonlarını sürdürüyor. Türkiye’nin koalisyondan destek almadan devam ettiği harekat, kritik aşamaya gelirken, terör örgütüt PYD’nin silahlı kanadı YPG, Rusya destekli Esad rejiminin ‘düşürürüz’ tehdidi nedeniyle altı gündür Türk jetlerinin havalanamamasını fırsata çevirip kasabaya ilerliyor.

Muhalif gruplardan Sultan Murad kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, YPG’li teröristler hem batıdan hem de doğudan El Bab’a ilerlemeye başladı. Örgütün, batıdan Afrin-Mare bölgesinden doğudan ise Menbiç bölgesinden kasabaya ilerlediği belirtildi. Geçen hafta “Menbiç’ten çekiliyoruz” açıklaması yapan önceki gün de sözde çekilme görüntüleriyle sosyal medya üzerinden algı oluşturmaya çalışan örgüt, Menbiç ile El Bab arasında 4 köyü daha ele geçirdi. Teröristlerin El Bab’a en yakın oldukları noktanın 10 kilometreye düştüğü öğrenildi.

BİR TÜRK ASKERİ ŞEHİT OLDU

Diğer yandan, Fırat Kalkanı’nın 88. gününde IŞİD tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Yaralanan üç Türk askeri tedavileri için Gaziantep’e getirildi. Yaralı askerlerden biri şehit oldu. Genelkurmay tarafından yapılan bilgilendirmede ise IŞİD’in 88, PYD’nin 6 merkezinin karadan vurulduğu kaydedildi. 214 mahalde denetimin ÖSO’ya geçtiği, 12’si YPG’li 8’i IŞİD’li 20 teröristin öldürüldüğü ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN