Duygu Delen kimdir, kaç yaşında nereli? Duygu Delen'in şüpheli ölümünün ardından gözaltına alınan Mehmet Kaplan'ın sicili kabarık!

Duygu Delen kimdir, kaç yaşında nereli? Duygu Delen'in şüpheli ölümünün ardından gözaltına alınan Mehmet Kaplan'ın sicili kabarık!

'Duygu Delen olayı nedir?', 'Mehmet Kaplan kimdir, kaç yaşında nereli?' sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından internette araştırılırken, 'Duygu Delen cinayeti' detayları ortaya çıkmaya başladı. Duygu Delen’in şüpheli ölümünün ardından tutuklanan Mehmet Kaplan ilk ifadesinde, olay yaşanmadan önce cep telefonunda gördüğü fotoğraflar nedeniyle tartıştığı genç kıza bir kaç defa vurduğunu söyledi. Ulusal Kriminal Büro Direktörü Kurtulan, "Düşüş şekli ve hızına göre bu olayın şüpheli olduğu görüşündeyiz" dedi. Gaziantep Barosu, Duygu Delen'in şüpheli şekilde ölümüne dair yürütülen soruşturmadaki 'gizlilik kararının' kaldırılması için ailenin avukatlarıyla birlikte Sulh Ceza Hakimliği kararına itiraz edeceğini duyurdu. İşte detaylar...

'Mehmet Kaplan kimdir, kaç yaşında nereli?', 'Duygu Delen kimdir, kaç yaşında nereli?', 'Duygu Delen olayı nedir?' sorularının yanıtları ve 'Duygu Delen cinayeti' sosyal medyada en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu. Gaziantep'te, 17 yaşındaki Duygu Delen'in erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın evindeki şüpheli ölümüyle ilgili detaylı soruşturma sürüyor. Genç kızın 4. kattan düşme anını inceleyen Ulusal Kriminal Büro Direktörü Uğur Kurtulan, "Düşüş şekline göre olay şüpheli" dedi. Duygu'nun ailesinin avukatı Göksel Öztürkmen ise "Burada bir kadın cinayetinin yanı sıra bir çocuk cinayeti var" diye konuştu. Duygu Delen, 13 Ağustos'ta Mehmet Kaplan'ın Gaziantep Batıkent Mahallesi'ndeki apartmanın 4. kattaki evinin penceresinden henüz bilinmeyen bir nedenle aşağı düşerek hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Kaplan, 'cinsel istismar ve kasten öldürme' suçlarından tutuklandı. Detaylar haberimizde...

DUYGU DELEN OLAYI NEDİR?

Gaziantep’te Duygu Delen (17), erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Mehmet Kaplan’ın (20) bir binanın dördüncü katında bulunan evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmişti. Olay sonrası gözaltına alınan Mehmet Kaplan çıkarıldığı mahkemece, 'cinsel istismar' ve 'kasten öldürme' suçlamaları ile tutuklandı. Delen’in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Kızının cenazesinde konuşan baba Bülent Delen, "Adalet istiyorum. Bir çocuğun ölümü bu şekilde kısa olmuyor. Lütfen adalet istiyorum. Cumhurbaşkanıma yazı yazdım. Benim kızım bu tabutun içinde. Allah rızası için gereken yapılsın" dedi.

"BİRKAÇ KEZ VURDUM"

Tutuklanan katil zanlısı Mehmet Kaplan emniyetteki ifadesinde şu iddialarda bulundu: "Duygu ile 3.5 ay önce ayrıldık. Daha sonra yine barıştık. Eve gittik, bu sırada telefonumda başka kadınların fotoğrafını gördü. Duygu buna kızdı ve tartışmaya başladık. Evden gitmesini istedim ancak Duygu, 'Ben tüm umutlarımı sana bağlamıştım" diyerek gitmek istemedi. Tartıştık, birkaç kez vurdum. Elimi cama vurarak kestim. Elimi yıkamaya gittiğimde olay gerçekleşmiş."

"ŞİDDET EĞİLİMİ VAR"

Delen'in yakınları yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Lise son sınıf öğrencisi Duygu Delen, gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddet yüzünden ayrıldığı madde bağımlısı eski sevgilisi Mehmet Kaplan tarafından tehdit edilerek eve götürüldü. Paylaşılan videolarda tedirginliği tavırlarından belli olan Duygu Delen, evde çıkan uzun süreli arbede ve boğuşmalar sonucu 15.30-16.00 sularında Batıkent Mahallesi Vehbi Dinçerler Caddesi Almila apartmanının dördüncü katından atılarak hayatına son verildi. İntihar süsü verilmeye çalışan bu cinayet 2019 yılında 210 promil alkollü, ehliyetsiz ve hız aşımıyla başka bir kadının da canını alan, bir çocuğu annesiz şimdiyse bir anneyi evlatsız bırakan Mehmet Kaplan tarafından işlendi. Üstü örtülmeye çalışılan bu cinayet için sessiz kalmayalım. Bize destek olun ki başka canlar yanmasın."

"DAHA ÖNCE KAPISINA GELİP TEHDİT ETTİ"

Duygu Delen'in ailesinin bir yakını ise genç kızın Mehmet Kaplan ile 4-5 ay süren ilişkiyi dört ay önce bitirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Duygu, dört ay önce ayrıldı ama bu adam bu süre içinde de Duygu'ya sürekli fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyordu. Ama Duygu bu adamın tehditlerden çekindiğini için resmi olarak gidip bir şikayette bulunmadı. Duygu'yu takıntı haline getirmişti. Ayrıldıktan sonra bir kez yine kapısına kadar gelip tehditlerde bulundu, komşularının şikâyeti üzerine polis alıp götürdü. Sürekli bu şekilde Duygu'nun tehdit edilmesi üzerine Duygu'nun ailesi bu adamın ailesiyle görüştü. 'Çocuğunuza sahip çıkın, kızımızı rahat bıraksın' dediler. Ancak karşı tarafın aileye dediği şey, 'Biz de bir şey yapamıyoruz' oldu. Olay günü de Duygu’yu tehdit zoruyla eve götürdüğünü düşünüyoruz. Ailesi de böyle düşünüyor. Çünkü Duygu'nun bu adamdan kurtulmak istediğini herkes biliyordu. Bu adam Ocak 2019'da trafik kazasında ehliyetsiz ve 210 promil alkollü kullandığı araçla bir kadını öldürmüş, serbest kalmış. Serbest kalmasaydı bugün Duygu hayatta olacaktı."

"DÜŞÜŞ ŞEKLİ ŞÜPHELİ"

Genç kızın 4. kattan düşme anını inceleyen Ulusal Kriminal Büro Direktörü Uğur Kurtulan, "Düşüş şekline göre olay şüpheli" dedi. Kurtulan, "Görüntü ve düşme videosunu incelediğimizde kanaatimiz oluştu. Video ve düşme pozisyonuna göre ilk incelemede düşüş şekli ve hızına göre bu olayın şüpheli olduğu görüşündeyiz. Bu normal bir düşüş değil. Beraberindeki şahsın verdiği ifade ve düşüş pozisyonuna göre bu olay aydınlatılabilir" ifadelerini kullandı.

VALİ GÜL DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, olayla ilgili bazı kişilerin aileyi, yardıma ihtiyacı varmış gibi göstererek dolandırıcılık yaptıklarını açıkladı. Gül, sosyal medyada "Duygu kardeşimizin ölümünden sonra bazı karakter yoksunlarının 'aileye yardımcı olmak' gibi gerekçelerle dolandırıcılık yaptıkları duyumu alınmıştır. Duygu'nun ailesinin hiç kimseye ihtiyacı yoktur. Aile şehrimizin hayırsever ailelerindendir. Lütfen bu kişileri polise bildiriniz" dedi.

GİZLİLİK KARARININ KALDIRILMASI İSTENECEK

Gaziantep Barosu, Duygu Delen'in şüpheli şekilde ölümüne dair yürütülen soruşturmadaki 'gizlilik kararının' kaldırılması için ailenin avukatlarıyla birlikte Sulh Ceza Hakimliği kararına itiraz edeceğini duyurdu.

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Pazartesi günü Gaziantep Barosu YK olarak müdahale talebiyle birlikte dosyadaki 'gizlilik kararının' kaldırılması için ailenin avukatlarıyla birlikte Sulh Ceza Hakimliği kararına itiraz edilecektir" dedi.

Şarklı, salı günü saat 14.00'te Gaziantep Barosu Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleneceğini belirterek şunları kaydetti: "Duygu Delen soruşturmasının son durumu ,dosyadaki gizlilik kararı üzerine cekincelerimiz başta olmak üzere salı gunu saat 14.00'te Gaziantep Barosu Başkanlığında magdur yakınları, ailenin avukati ve Baro Kadın Hakları temsilcisinin katılımıyla Basın toplantısı düzenlenecektir."

DUYGU DELEN'İN ÖN OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Ön otopsi raporunun çıktığını açıklayan Duygu Delen'in ailesinin avukatı Ömer Faruk Akan, Delen'in vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izleri görüldüğünü söyledi.

Ön otopsi raporunun kendilerine iletildiğini belirten Akan, "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü olayı titizlikle araştırmaya devam ediyor. Kamuoyunun spekülasyonlara itibar etmemelerini rica ediyorum. Dosyada ciddi deliller mevcut, tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Otopsi raporu hazır ama bu bir ön rapor şeklinde. Bizim başsavcılığa ayrıca bir talebimiz olacak. Adli Tıp Kurumu dışında bağımsız bir adli tıp uzmanının dosyayı incelemesini ve otopsi raporunu incelemesini istedik. Bunu da muhtemelen kabul edeceklerdir. Otopsi raporunun içeriğine dair bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Onu da şu gerekçe ile söylüyorum: Biz bağımsız bir doktor görevlendirmiştik, otopsiye girmişti. Şüpheli ifadesinde zaten maktulü darp ettiğini söylüyor. Duygu'nun vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izleri mevcut. Şüpheli ayrıca hem emniyet hem de mahkemede düşme olayını görmediğini söylüyor" dedi.

"TÜM ŞAHISLARI DİNLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Akan, dosya üzerinde titizlikle çalışıldığını ifade ederek, "Bundan sonraki süreç muhtemelen bizim talep ettiğimiz bağımsız adli tıp uzmanı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın göndereceği Adli Tıp Raporu beklenecek. Tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Dinlenecek birçok tanık var. Titizlikle yürütülen bir soruşturma olduğu için ilgili ya da ilgisiz, aynı binada otursun ya da oturmasın o civardaki neredeyse tüm şahısları dinlemeye çalışıyorlar. Tanık beyanları bittikten sonra ve rapor geldikten sonra iddianame hazırlanacaktır" diye konuştu.

"İLK RAPOR BANA SIKINTILI GELDİ"

Şüpheli Mehmet Kaplan'ın geçen yıl alkollüyken bir kadına çarparak öldürdüğü dosya ile ilgili fikirleri sorulan Akan, "Önceki trafik kazasında şöyle bir sıkıntı var; ilk tutulan rapor bana problemli geldi. İlk raporun üzerine bina edilmiş bir dosya. Ancak rahmetlinin ailesi hem şikayetçi olmamış hem kararı istinaf etmemiş. 2 yıl 1 ay ceza almış, o dosya şu anda istinafta ama aleyhe bozma olacağını düşünmüyorum" dedi.

Avukat Akan ayrıca Duygu Delen'in ölümünün kendi kanaatlerince cinayet olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha sonra toplantıda konuşan Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı, Gaziantep Barosu olarak Delen ailesinin yanında olduklarını ve ihtiyaç duyulduğu herhalde gerekli müdahaleyi yapacaklarını söyledi.

"ADALET İSTİYORUM!"

Daha sonra kürsüye çıkan baba Bülent Delen'in ise güçlükle ayakta durduğu görüldü. Baba Delen, gözyaşlarına hakim olamazken "Adalet istiyorum" dedi.

BAKAN GÜL, DELEN'İN AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Duygu Delen’in ailesi ile telefonda görüştü. Genç kızın acılı ailesini bugün ziyaret eden Vali Davut Gül, baba Bülent Delen ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü telefonda görüştürdü. Acılı baba, “Sayın Bakanım sizden ricam bu işin peşini bırakmayın" dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Duygu Delen'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Gül ve Başkan Şahin’i baba Bülent Delen ile Duygu'nun ağabeyi Harun Delen ve dedesi Mehmet Yüceler karşıladı.

Aileye taziyelerini ileten Vali Gül, "Duygu sizin kızınız, bizim kardeşimiz. Hepimizin başı sağ olsun. Yaşanan olay sonrası gerek emniyetimiz gerekse savcılığımız gerekli çalışmayı yaptı. Şüpheli önce gözaltına alındı daha sonra tutuklandı. 17 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Bunun nasıl olduğunu düştü mü, düşürüldü mü, itildi mi? Buna bağımsız mahkemeler karar verecek" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de baba Delen ile telefonda görüştü. Acılı baba, "Sayın Bakanım sizden ricam bu işin peşini bırakmayın. Baromuz ayaklandı onlardan da Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. Bakan Gül'ün ise yargının en doğru kararı vereceğini söylediği belirtildi.

Baba Bülent Delen adalete güvendiklerini belirterek, "Bakanım gerekenin yapılacağını söyledi. Ben bakanıma güveniyorum. Çocuğum okuyacak adam olacaktı. Şu anda adam falan kalmadı. Çocuğum üniversiteye gidecekti hayalleri vardı. Hayalleri söndü. Toprağa gömdük geldik" diyerek acısını anlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN