Dyson Lin kimdir ve depremleri nasıl biliyor? Türkiye deprem tahminleri şaşırtıyor

Dyson Lin kimdir ve depremleri nasıl biliyor? Türkiye deprem tahminleri şaşırtıyor

Türkiye'de meydana gelen depremlerle ilgili yaptığı tahminlerin ardından gündeme gelen Dyson Lin adlı Twitter kullanıcısı, kendisini Tayvan Deprem Tahmin Enstitüsü kurucusu olarak tanıtıyor. Peki Dyson Lin kimdir, kaç yaşındadır, ne iş yapıyor ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

 

Deprem tahminlerini Air 2 adındaki bir cihazla yaptığını ifade eden Dyson Lin’in hayat hikâyesi Türkler tarafından da merak konusu oldu. 1993 yılında Tayvan’da bir üniversitenin fizik bölümünden mezun olan Dyson Lin’in kurduğu enstitü resmî bir kurum olarak hizmet vermiyor ve akademik bir kaydı bulunmuyor.

DYSON LİN KİMDİR?

1969 yılında Tayvan’ın Yilan kentinde doğan Dyson Lin bir süre evvel ülkesinde halkı galeyana getirmekten para cezası aldı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Sosyal medya platformu Twitter’dan farklı noktalar için deprem tahmini yapan Lin’in tahminlerinde tam bir tutarlılık bulunmazken, geniş bir coğrafya için tahmin yapıyor ve tahminlerini gün içinde çoğunlukla farklılıklarla yeniliyor.

20-01/29/dyson-linjpgg.jpg

Ölçümlerini su, hava ve bitkilerden gelen sinyallerle yaptığını söyleyen Dyson Lin’in bu yöntemi ile ilgili tartışmalar da mevcut. Tahminci bu işlemi yapabilmek adına basit bir elektrik devresi kullanan Lin’in bazı tahminleri gerçekleşmiş olsa da çoğu tahmininde yanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN