Ebu Azrail konuştu: Saldırıya geçeceğiz

Ebu Azrail konuştu: Saldırıya geçeceğiz

Kerkük sınırına dayanan Şii milis gücüne 1500 DEAŞ’lıyı tek başına öldürdüğü iddiasıyla ‘Şii Rambosu’ olarak anılan ve ‘Ebu Azrail’ olarak bilinen Falih Hasan komuta ediyor.

Haşdi Şabi’ye bağlı İmam Ali Ketibeleri 40. Tugay Komutanı “Ebu Azrail”, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin, Kerkük’e saldırı için hazırlık talimatı verdiğini ve önümüzdeki günlerde bölgede büyük olayların yaşanacağını ileri sürdü.

AZRAİL: HAZIRIZ

Gazete Vatan'ın haberine göre, “Ebu Azrail” olarak tanınan Eyyub Falih HASAN, Abadi başkanlığında, Bağdat’ta üst düzey komutanlarla bir toplantı yapıldığını, Abadi’nin Haşdi Şabi, Altın Kuvvetler, Federal Polis ve Irak ordusundan birliklerin, başta Kerkük olmak üzere tartışmalı bölgelere saldırı için hazırlanması talimatı verdiğini söyledi.

Şii komutan, toplantıya katılan İmam Ali Ketibeleri Komutanı Haci Şıbil Zeydi ile diğer komutanların, Kürtlerle savaşıp, Kürt kanı dökmek istemediklerini söylediğini belirtti. Ebu Azrail, “Şu an bütün güçler teyakkuzda. Üstlerimizden gelecek emirleri bekliyoruz. Emir geldiği an saldırıya geçilecek, tartışmalı bölgelere yayılacağız. Ancak hiçbir şekilde Peşmerge Güçleri ve Kürtlere karşı savaşmak istemiyoruz” ifadelerinde bulundu. Önümüzdeki 2 gün içinde bölgede büyük değişimler yaşanacağını öngördüklerini söyleyen Ebu Azrail, burayı korumaya hazır olduklarını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN