Ece Tatay: Çocuğunu ateşe atanlara mesaj vermek istedim

Ece Tatay: Çocuğunu ateşe atanlara mesaj vermek istedim

Yeni gösterime giren ‘Yarım’ adlı yapımda Fidan adlı ‘çocuk gelin’ karakterini canlandıran 16 yaşındaki Ece Tatay “Bu film umarım çocuğunu ateşe atan birçok kişiye mesaj olur” diyor.

[Karar]
ERKUT TEZERDİ

Annesi öldükten sonra 15 yaşındayken zorla evlendirilen Fidan’ın hikayesini anlatan ‘Yarım’ adlı filmin başrolünde genç bir isim var: Ece Tatay. İlk olarak 2012 yılında çekilen ‘Hükümet Kadın’ adlı filmde rol alan Tatay, oyunculukla eğitimini bir arada götürüyor. Tatay, Diyarbakır’da halen lise birinci sınıfta okuyor.

O ANI GERÇEKTEN YAŞADIM

Bu filmle ilgili kendisine teklif geldiğinde işin sosyal sorumluluk tarafını da göz önünde bulundurduğunu belirten Tatay “Bu film umarım, çocuğunu ateşe atan birçok kişiye bir mesaj olur. Çünkü çocuk gelin sorunu yurdumuzun kanayan yarası” diye konuşuyor.

Çekimleri yaz aylarında gerçekleştirilen filmin çalışmaları süresince annesinden ve kardeşlerinden uzak kaldığını ifade eden Tatar, şunları söylüyor: “Filmde bir dağ köyünde yaşayan, annesi olmadığı için kardeşlerine bakan, bir yandan da  geçimlerini çobanlıkla sağlayan Fidan adındaki köylü kızını canlandırıyorum. Fidan sonrasında kendisine sorulmadan bir miktar para karşılığı Ege’de bir aileye gelin olarak veriliyor. Fidan için gittiği yerde yeni ve zorlu bir hayat başlıyor. Bu çekimler sırasında zoruklar elbette yaşadım fakat hep beraber üstesinden geldik. Ama filmde en zorlandığım anlar evimden, köyümden ayrıldığım zaman çekilen sahneler oldu. O anı gerçekten yaşadım gibi ve bu da beni çok hüzünlendirdi.” Çekimlerde en büyük desteği babasının verdiği belirten Tatar “Filmin çekimlerinde babam hep yanımdaydı. Ayrıca gerek setteki arkadaşlar gerekse de yönetmenimizin bana olan desteği zorlukları yenmeme yardımcı oldu” diyor.

YIĞINLA TEBRİK ALIYORUM

“Yurdun çeşitli bölgelerinden filmle ilgili güzel tepkiler geliyor. Yığınla tebrik alıyorum. Çok mutluyum” diyen Tatar, eğitimini oyuncuk alanında devam ettirmek istediğini söylüyor.

GELİRİ KIZ ÇOCUKLARINA

5 Mayıs’ta sona eren Los Angeles’taki SEEfest Film Festivali’nde ‘İzleyici En İyi Film Ödülü’ alan filmin ABD yolculuğu başladı.  Şikago’dan Seattle’a, Washington’dan New York gibi birçok şehirde gösterilecek filmin ABD’deki gösterimlerden elde edilecek tüm gelir, Türkiye’de kız çocuklarının okuması için burs olarak kullanılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN