Eğitim camiasının acı kaybı: Koronavirüsten vefat etti

Eğitim camiasının acı kaybı: Koronavirüsten vefat etti

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk paylaştığı mesajında "Eğitim camiamızın başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Nurullah Dal, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, TÖZOK Başkanı Dal'ın tedavi gördüğü koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Nurullah Dal'ın vefatı üzerine Bakan Selçuk, "Bir süredir Covid-19 tedavisi görmekte olan TÖZOK Başkanı Nurullah Dal'ı kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Eğitim camiamızın başı sağ olsun" dedi. 

NURULLAH DAL KİMDİR? 

Dal, 1966’da İstanbul'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Dal, 1989 yılında New York State Üniversitesi'nde Bilgisayar Programcılığı ve Veri İşleme programlarından mezun oldu. 

Bir süre Yeditepe Üniversitesi'nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans programında öğretim görevlisi olarak Okul İşletmeciliği dersini verdi. 2001-2008 yılları arasında Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sınav Yürütme Kurulu Başkanlığı yaptı. 2009-2013 tarihleri arasında derneğin genel sekreterliğini, 2013-2017 yılları arasında ise başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Dal, 2017 yılından beri TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyordu. 

TÜRKİYE'DE SON DURUM

19 Aralık'ta açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 4 bin 2'si semptomatik olmak üzere toplam 22 bin 195 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 241 olarak kayıtlara geçti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bin 851'e toplam vaka sayısı ise 2 milyon 4 bin 285'e yükseldi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN