Eğitim-Sen'den KHK tepkisi

Eğitim-Sen'den KHK tepkisi

Eğitim-Sen, OHAL kapsamında yayınlanan KHK'lar ile sendikalarında yönetici olan öğretmenlerin de ihraç edildiğine dikkat çekerek, uygulamaya tepki gösterdi.

Sendikadan yapılan açıklamada 7 Şubat'ta yayınlanan son KHK ile ihraç edilen 4 bin 464 kamu personelinden 2 bin 585'inin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde olduğu belirtildi. Açıklamada ne ile suçlandıklarını bilmeden ve savunma hakkı tanınmadan ihraç edildiğini belirterek, 'İhraç edilenler arasında Genel Sekreterimiz Mesut Fırat başta olmak üzere, şube yöneticilerimiz ve üyelerimizin de yer alması, örgütlü mücadelemizi sindirmeye yönelik özel bir girişim ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir' denildi.

İhraç edilen üyelerinin sendika içindeki görevleri itibariyle Genel Sekreter, şube başkanları, şube yöneticileri ve üyelerden oluştuğu kaydededilen açıklamada öğretmenlere sendika tarafından 2 bin lira maaş ödendiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN