Yaz sezonuyla birlikte Ege kıyılarına gelen ve bir süredir Muğla koylarını gezen “Elements” isimli mega yat, akaryakıt ikmali için Fethiye İskelesi’ne demirledi.
Suudi Arabistan’ın önde gelen iş insanlarından Fahad Mohammed Saleh Al Athel’e ait olduğu belirtilen 80 metre uzunluğundaki yatın iskeleye yanaşması, çevredeki vatandaşların da ilgisini çekti.
100 BİN LİTRE YAKIT İKMALİ YAPILDI
Mega yat için yaklaşık 100 bin litre akaryakıt temin edildiği ve bunun karşılığında yaklaşık 5,5 milyon lira ödeme yapıldığı öğrenildi. İzmir’in Aliağa ilçesinden tankerlerle getirilen yakıt, yat görevlilerinin kontrollerinin ardından “Elements”e aktarılmaya başlandı. Yatta Fahad Al Athel’in bulunup bulunmadığına ilişkin ise bilgi edinilemedi.

TÜRKİYE’DE İNŞA EDİLEN EN BÜYÜK ÖZEL YATLARDAN
“Elements”, 2017 yılında Türk tersanesi Yachtley tarafından inşa edilerek teslim edildi. Türkiye’de yapılan en büyük özel süper yat projeleri arasında gösterilen yatın, ilk olarak farklı bir müşteri için inşa edilmeye başlandığı, daha sonra projenin Fahad Al Athel tarafından devralındığı belirtildi. Al Athel’in yatın ölçüleri ve tasarımında çeşitli değişiklikler yaptırarak projeyi kendi ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirdiği aktarıldı.
HAVUZDAN HELİKOPTER PİSTİNE LÜKS DONANIM
Çelik gövde ve alüminyum üst yapıya sahip “Elements”, 24 misafir ile 29 mürettebatı ağırlayabiliyor.
Mega yatta yüzme havuzu, spa merkezi, plaj kulübü, helikopter pisti, geniş güneşlenme alanları ve çeşitli eğlence bölümleri bulunuyor. Güncel piyasa değerinin yaklaşık 125 milyon dolar olduğu belirtilen yatın sahibi Fahad Al Athel, Suudi Arabistan merkezli Fal Holding’in kurucusu ve başkanı olarak biliniyor. Al Athel’in enerji, gayrimenkul, turizm ve sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri bulunuyor.

BİR YANDAN YAKIT, BİR YANDAN TEMİZLİK
Fethiye İskelesi’ndeki akaryakıt ikmali sürerken yatın görevlileri de gün boyunca temizlik çalışması yaptı. “Elements”in Fethiye’den ayrıldıktan sonra hangi rotaya gideceğine ilişkin ise bilgi paylaşılmadı.
