2018 Emekli memur maaş hesaplama nasıl yapılır? | İşte emekli maaşı hesaplama ekranı

2018 Emekli memur maaş hesaplama nasıl yapılır? | İşte emekli maaşı hesaplama ekranı

2018 emekli memur maaş hesaplama nasıl yapılıyor ve emekli maaşı hesaplama ekranı sosyal medyada en çok aranan oldu. Türkiye'de yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi var. Yeni emekli olacak olan SSK, Bağ-Kur çalışanları Emekli maaşı hesaplama ekranını ve emekli memur maaş hesaplamayı yapıyorlar. Binlerce emeklinin ya da emekli olacak olanların merak ettiği konunun detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

2018 Emekli memur maaş hesaplama nasıl yapılır sorusu emeklilik bekleyen binlerce SGK'lı ve ya Bağkur'lu çalışanın gündeminde. İnternette Emekli maaşı hesaplama ekranı aranıyor.  Ocak 2018'de emekli maaşlarına zam yapılmıştı. Bu zam da katılarak emekli memur maaşı hesaplama ve 2018 emekli maaşı hesaplama ekranı haberimizin içerisinde .

Binlerce çalışan emekli sandığında emekli olmayı düşünenler için veya memurlar emekli olacağı zaman ne kadar maaş alır sorusunun yanıtını arıyor. Emekli memur maaş hesaplama yapılırken 2018 Ocak'ta yapılan zam da hesaplanır mı? Haberimizin içindeki link'e tıklayarak memur emekli maaşı hesaplama ekranına ulaşabilirsiniz. 

2018 memur maaşı hesaplama ve emekli memur maaş hesaplama işlemleri bu haberde yer alıyor. Özellikle memurlar 2018 memur maaşı hesaplama işlemlerini öğrenmeye çalışıyor. 2018 emekli maaşı zammı hesaplama nasıl yapılır, memur maaşları 2018 yılında ne kadar olur, 2018 memur maaşı hesaplama işlemleri nasıl yapılır? İşte 2018 Emekli memur maaş hesaplama nasıl yapılır? İşte emekli maaşı hesaplama ekranı ve detayları...

18-02/27/emekli-memur-maas-hesaplama-ekrani.jpg

Senelerini çalışma hayatına adamış olan ve emekliliğini bekleyen memurlar emekli olunca ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. Çalışan memurlar 2018 Emekli memur maaş hesaplama nasıl yapılır'ın yanıtını merak ediyor. Emekli olunca alınacak maaşı emekli maaşı hesaplama ekranından öğrenebilrirsiniz.

EMEKLİ MEMUR MAAŞI NASIL HESAPLANIYOR?

Öncelikle çalışırken ödenen primler emekli maaşında belirleyici. Aylık bağlama oranları da emekli maaşında etkili oluyor. Emekli maaşı hesabında 3 ayrı dönem dikkate alınıyor. 2000'e kadar olan dönem, 2000-2008 arası ve 2008 sonrası. Aylık bağlama oranları farklılık gösterdiğinden, bu 3 dönem için ayrı ayrı hesaplar yapılıyor. Yine 2000 yılı öncesinde gösterge hesabı yapılırken, şimdi refah payları da ekleniyor. Ancak her 2 hesap türünde de emekli maaşını belirleyen en önemli unsur çalışırkenki aylık brüt kazanç oluyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

EMEKLİ MAAŞLARINA YILDA KAÇ KEZ ZAM YAPILIYOR?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılda 2 kez zam yapılıyor. Memur emeklileri de genellikle Ocak ve Temmuz'da olmak üzere 2 kez zam alıyor. Bu, toplu sözleşmede belirleniyor. Ayrıca yasal düzenlemeler yapıldığında ekstra zamlar da söz konusu oluyor. Emekli memur maaş hesaplama zamma göre değişiyor. 

18-02/27/emekli-maasi.jpg

EMEKLİ ZAMLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Emekli olduktan sonra zam oranları kurumlara göre farklılık gösteriyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, yasaya göre Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon (TÜFE) kadar zam yapılıyor. Örneğin; Ocak 2018 zammını, 2017'nin Temmuz-Aralık döneminde gerçekleşen yüzde 5.69'luk enflasyon belirledi. Memur emeklilerinin zammı ise memurlarla birlikte 2 yılda bir yapılan toplu sözleşmede belirleniyor. Maaşlara toplu sözleşmede belirlenen zamlar yapılıyor, ayrıca 6 aylık enflasyon bir önceki zam oranının üzerinde çıkmışsa, aradaki fark da maaşlara yansıtılıyor. Örneğin; toplu sözleşme kapsamında Ocak 2018 zammı yüzde 4... Ayrıca 2017'nin ikinci yarısındaki enflasyon 5.69 çıkıp geçtiğimiz Temmuz ayındaki yüzde 4'lük zammı aştığından, yüzde 1.69'luk fark da bu ay zamma eklendi. Böylece memur emeklilerin Ocak 2018 zammı yüzde 5.69'a çıktı. Ocak zamları da e-devlet'e yüklendi.

18-02/27/emekli-memur-maas-hesaplama-ekrani-nasil.jpg

EMEKLİ MAAŞI NASIL ARTIRILIR?

Emekli maaşı ancak çalışırken artırılabilir. Bu nedenle imkan varsa, emeklilik planınızı 8-10 yıl öncesinden yapın. Böylece alacağınız maaşı daha da artırabilirsiniz. Çünkü emekli maaşı hesaplanırken, kazançların tamamına bakılıyor. Çok çalışmak ya da çok fazla prim günü olmak tek başına maaşı etkilemiyor. Burada brüt maaş yani prime esas kazanç önemli. Takvim'in haberine göre, gerçek maaşınızın bordroda olmasına özen gösterin. Asgari ücretten gösterilmesine razı olmayın. Ayrıca düzenli nakit ödemeleriniz varsa (ikramiye, prim, kira yardımı vs), bunların da brüt kazanca eklenip eklenmediğine dikkat edin. Eğer imkanınız varsa birden fazla yerde sigortalı çalışmak prime esas kazancınızı yükseltecektir. Bağ- Kur yerine SSK'dan emekli olmak da daha avantajlı. SSK'dan emekli olma imkanınız bulunuyorsa; isteğe bağlı sigorta, tarım SSK, tarım Bağ-Kur, zorunlu Bağ-Kur seçeneklerini ikinci planda tutun. Son 3.5 yılda (bin 261 gün) SSK'lı olursanız, emekliliğiniz SSK şartlarından hesaplanır. Ayrıca ister SSK'lı olun ister Bağ-Kur'lu, son 3.5 yılda tavandan kazanç bildirilirse, tavandan bildirilen her ay için ileride alınacak emekli aylığı yaklaşık 15-20 lira artar. 3.5 yılda tavandan kazanç bildirenlerin maaşında 800 liraya yakın artış görülebilir. emekli maaşı hesaplama ekranı ile ne kadar maaş alacağınızı hesaplayabilirsiniz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN