98 model Volkswagen tüm rakiplerini solladı! Tek depoyla 2400 km yol yaptı

98 model Volkswagen tüm rakiplerini solladı! Tek depoyla 2400 km yol yaptı

Alman sürücü ve içerik üreticisi Elias Rischmüller, 98 model Volkswagen’iyle çıktığı yolda yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Rischmüller 98 model aracıyla tek depoyla 2400 km yol yaptı.

Alman sürücü ve içerik üreticisi Elias Rischmüller, 98 model aracıyla imkansızı başararak yeni bir dünya rekoru kırdı. Rischmüller, 1998 model Volkswagen Passat 1.9 TDI aracı ile tek bir yakıt kullanarak 2.400 km yol gitti. Rischmüller bu başarısıyla İngiliz sürücülerde olan 2.388 kilometrelik dünya rekorunu tarihe gömmüş oldu.

REKORU İÇİN ARAÇTAKİ FAZLALIKLARI SÖKTÜ

Rekor sürüşünden önce araçta sıkı bir hafifletme ve aerodinamik modifikasyon sürecine girdi. Ağırlığı minimuma indirmek için iç mekanda bulunan tüm fazlalık parçalar söküldü. Hava direncini azaltmak amacıyla da tavan çıtaları çıkarıldı ve özel tasarım jantlar takıldı. Sürüş süresince klima kapalı kalırken, enerji tasarruflu yeni farlar kullanıldı. Sürüş boyunca sürtünme kaybının önüne geçmek için direksiyon hidroliği dahi devre dışı bırakıldı. Motor performansının artırılması için de düşük viskoziteli özel bir yağ tercih edildi ve 67 litrelik dizel depoya yanma kalitesini artıran özel bir katkı maddesi eklendi.

alman-surucu-1.jpg

HIZI SAATTE 89 KM’DE SABİT KALDI

Almanya’nın Hildesheim kentinden kuzey İsveç’e doğru yola çıkan Rischmüller, optimum yakıt tasarrufu için hızını saatte 80 km’ye sabitledi. Sürücü, aerodinamik avantaj (rüzgar tüneli etkisi) sağlamak için zaman zaman öndeki kamyonların arkasına geçerek hava akımından faydalandı. Bu stratejisiyle yolculuğun başında 100 km’de ortalama 2,9 litrelik ekstrem bir tüketim değerine ulaşıldı. İlk 1000 km geride kaldığı zaman deponun hala yarısının dolu olması, rekorun en büyük habercisi oldu.

Verilen kısa uyku molaları sonrasında kuzey İsveç’e ulaşan Rischmüller, Kuzey Kutup Dairesi’ne kadar başarılı bir şekilde ilerledi. Arabanın motoru, yakıtın tamamen bitmesiyle tam 2.400’üncü kilometrede durdu. Bu sonuç ile Elias Rischmüller, kendisine ait 1913 km’lik eski rekorunu geliştirirken aynı zamanda İlgilizlerin dünya rekorunun de yeni sahibi ol

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN