Akaryakıta 'Ukrayna' zammı: EPGİS açıkladı

Akaryakıta 'Ukrayna' zammı: EPGİS açıkladı

Artan ham madde fiyatlarının yanı sıra, kur artışının da etkisiyle akaryakıt fiyatlarına yeni zamların gelmesi bekleniyor. Sektöre yakın kaynaklar, benzin ve motorine gelecek zammın en az 1.50 TL'yi bulacağını duyurmuştu. EPGİS'ten yapılan açıklamaya göre, 26 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere litre başına benzinde 1,61; motorinde ise 1,51 TL zam uygulanacak.

Rusya'nın Ukrayna'ya girişiyle birlikte artan döviz kuru ve petrol fiyatlarının akaryakıt ücretlerine de yansıyacağı belirtiliyor. KARAR yazarı ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, akaryakıt fiyatlarının mevcut durumdan etkileneceğini ve bu gece itibarıyla benzine ve motorine büyük zam yapılacağını açıklamıştı. Bir açıklama da akaryakıt sektörü temsilcilerinden geldi.

AKARYAKITA YENİ ZAM

NTV'nin aktardığına göre, akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Benzin grubunda 1,61 TL, motorin grubunda 1,51 TL fiyat artışı beklenmektedir.

Ancak fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son karar üst makamlarca verilmektedir.

EPGİS ZAMMI DUYURDU

EPGİS'ten yapılan açıklamaya göre, 26 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere litre başına benzinde 1,61; motorinde ise 1,51 TL zam uygulanacak.

Zammın ardından Ankara'da 15,24 liradan satılan benzinin litresi 16,85 lira olacak. İstanbul'da 16,76 liraya, İzmir'de 16,87 liraya çıkacak.

Ankara'da 15,57 liradan satılan motorinin litresi 17,08 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 16,99 lira, İzmir'de 17,08 liraya yükselecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN