Altında jeopolitik risk fiyatlaması... 14 Şubat 2022 gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar?

Altında jeopolitik risk fiyatlaması... 14 Şubat 2022 gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar?

Ukrayna üzerinden jeopolitik gerilimin artmasıyla, cuma günü son dört ayın zirvesine tırmanan ons altın 1.865 dolara kadar yükseldi. Ons altın yeni haftaya hafif gerileyerek başlarken, yeni güne yükselişle başlayan gram altın ise küresel altın fiyatlarını izleyerek, 800 liranın üstünde fiyatlanıyor. İşte altın fiyatlarında son durum...

Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyesini gören altın fiyatlarının yükselişinde, jeopolitik riskler sonrası yatırımcıların güvenli liman varlıklara talebinin artması etkili oldu. Cuma günü 1.865 dolara kadar tırmanan ons altın, günü yüzde 1,76 artışla 1.859 dolardan tamamladı.

Enflasyonun küresel çapta tırmanması altın fiyatlarını yükseltirken, gram altın küresel altın fiyatlarını izleyerek yükseliş kaydetti.


ONS ALTIN SON DURUM

Piyasalarda cuma günü yaşanan riskten kaçınma dalgası ve enflasyonun küresel çapta tırmanması sonrasında güvenli liman altına olan talep Fed’in faiz artırması beklenmesine rağmen yükseldi.

Altının ons fiyatı, yeni haftaya hafif gerileyerek başladı ve 1.853 dolar seviyesinde dengelendi.

GRAM ALTININ FİYATI

Geçen hafta 800 TL sınırında işlem gören gram altın, son kapanışında sert yükseldi. Cuma günü 810 TL'ye kadar tırmanan gram altın, yeni haftaya 805 TL seviyesinden başladı.

Çeyrek altın: 1.317,00 TL

Cumhuriyet altını: 5.254,00 TL

Yarım altın: 2.640,00 TL

"YÜKSEK ENFLASYON ALTINI DESTEKLEYEBİLİR"

Philip Nova Kıdemli Emtia Stratejisti Avtar Sandu, beklenenden yüksek gelen ABD enflasyonunun altını destekleyeceğini fakat faiz artırımlarının faizsiz bir varlık olan altın için fırsat maliyetini artıracağını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN