Amazon otomobil satışına başlıyor: İster bayiden ister kapının önüne teslimat

Amazon otomobil satışına başlıyor: İster bayiden ister kapının önüne teslimat

ABD'li teknoloji devi Amazon internetten araba satışına başlıyor. İlk etapta Hyundai markalı araçların satışının gerçekleştirileceği uygulamanın daha sonra diğer markaları da kapsayacağı öngörülüyor. İnternetten market alışverişi yapıyor gibi satın alınabilecek otomobiller çekici ile alıcının kapısının önüne kadar bırakılacak veya alıcı en yakın bayiden teslim alabilecek. Şimdilik ABD'de başlayacak uygulamanın diğer ülkelere ne zaman açılacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından Amazon, çevrim içi alışveriş dünyasına yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Amazon Hyundai ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında internetten market alışverişi yapar gibi otomobil satışına başlıyor. İlk etapta Hyundai markalı araçlarla başlayacak yeni uygulama daha sonra diğer markalı araçları da kapsayacağı düşünülüyor.

KAPIYA TESLİM

Web Tekno'da yer alan habere göre, bu yeni dijital alışveriş deneyiminin çevrim içi olarak yeni bir araba satın alınmasını kolaylaştıracağı aktarılan açıklamada, müşterilerin model, donanım, renk ve özellikler dahil çeşitli tercihlere göre bölgelerindeki mevcut araçları Amazon'da arayabileceği kaydedildi.

Açıklamada, müşterilerin seçtikleri ödeme ve finansman seçenekleriyle çevrim içi ödeme yapabileceği belirtildi. Gelecek yıl kullanılabilecek olan uygulamada kullanıcılar internetten herhangi bir şey satın alıyormuş gibi satın aldığı Hyundai markalı otomobil çekici ile belirtilen adrese teslim edilecek. Buna alternatif olarak müşterilere en yakın bayiden teslimat seçeneği de sunulacak.

ALEXA DENEYİMİ

Hyundai ise dijital dönüşümünü hızlandırmak için Amazon'un bulut birimi AWS'yi hizmet sağlayıcısı olarak seçtiği bilgisi verilen açıklamada, yeni anlaşmanın parçası olarak bulut öncelikli teknoloji stratejisiyle daha veri odaklı bir kuruluş haline geleceği ve mevcut şirket içi uygulamalarını AWS'ye taşıyacağı aktarıldı.

amazon.jpg

Açıklamada, yeni nesil Hyundai araçlarının Amazon'un yapay zeka asistanı Alexa ile daha da duyarlı ve etkileşimli olacağı ifade edilerek, 2025'ten itibaren Hyundai'nin yeni nesil araçlarını satın alanların Alexa deneyimine arabalarında da erişebileceği kaydedildi. Hyundai sürücülerinin de Alexa'dan müzik, podcast veya sesli kitap çalmasını isteyebileceği vurgulanan açıklamada, güncel trafik güncellemeleri veya hava durumu gibi raporlar alabileceği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Amazon Üst Yöneticisi (CEO) Andy Jassy, Hyundai markasının yenilikçi bir şirket olduğuna işaret ederek söz konusu ortaklığın, müşterilerin çevrim içi araç satın alma kolaylığını değiştirmek; eğlence, alışveriş ve takvim kontrolleri için Hyundai araçlarında Alexa'yı kullanmayı kolaylaştırmak gibi imkanlar vereceğini ifade etti.

ABD'DE BAŞLAYACAK

Ancak, Amazon, araç satışı için sadece aracı olacak. Yani şirket, kendi adına aldığı otomobilleri, müşterilere satmayacak. Satıcı doğrudan otomobil bayisi olacak. Kullanıcı, satın aldığı otomobil için aksesuar ve ekstra parça satın alımını da yine Amazon üzerinden gerçekleştirebilecek. İlk aşamada ABD'de uygulanacak sisteminin diğer ülkelere ne zaman açılacağı ise henüz belli olmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN