Bakan Şimşek'ten ABD ile kritik temas

Bakan Şimşek'ten ABD ile kritik temas

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD'de görüşmelerini sürdürüyor. ABD Maliye Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamaya göre Şimşek ve ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri ve Rusya'ya yönelik yaptırımları görüştü.

Washington'da hafta içinde Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantıların yanında ikili görüşmelerde bulunuyor. Ekonomim'in haberine göre, Şimşek ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo ile görüştü.

ABD Maliye Bakanlığı, IMF-Dünya Bankası toplantıları ve Cumartesi günü yapılan görüşmeyle ilgili kısa açıklama yayınladı. Açıklamada, iki bakanın, küresel ekonomik görünümü, ABD ve Türkiye ekonomileri hakkında görüş alışverişinde bulunduğu açıklandı. Görüşmelerde Türk-Amerikan ilişkileri de masaya yatırdı.

ABD Maliye Bakanlığı açıklamasında, iki ismin, ABD ve Türkiye'nin ticaret ve yatırımı derinleştirerek, kara para aklamaya karşı yürütülen çabaları, terörün finansmanıyla mücadeleyi, yaptırımların uygulanmasını arttırarak ikili ilişkileri güçlendirmenin yollarını ele aldıkları vurgulandı.

TÜRKİYE'DEN HENÜZ BİR AÇIKLAMA GELMEDİ

Adeyemo, Rusya ve Hamas yaptırımlarında önemli bir isim. ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Türk firmalarını Rusya'nın Amerikan yaptırımlarını ihlal etmesine yardım etme girişiminde bulunmaktan caydırmak amacıyla Türkiye'ye ziyaretlerde bulunan bir isim. Adeyemo, Türk muhataplarına Biden yönetiminin bu konudaki kaygılarını da iletiyor.

Adeyemo, Hamas'a maddi destek sağlama gerekçesiyle de ABD'nin yakın geçmişte getirdiği ve aralarında Türk vatandaşı ya da Türk şirketlerinin de bulunduğu yaptırımlara ilişkin kararlarda da aktif bir isim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN