Bakanlıktan gaz tüketimine kısıtlama

Bakanlıktan gaz tüketimine kısıtlama

BOTAŞ, bazı sanayi kuruluşlarına yazı göndererek kış nedeniyle talebin artması ile yurt dışı tedarikçilerin kesintileri nedeniyle günlük çekiş miktarını sınırlandırdığını açıkladı.

Kışın ortasında doğalgazda tüketimi rekor seviyelere yaklaşırken doğalgazda tedarik sorunu ortaya çıktı. Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), İran’dan alınan gaz miktarının 17 Ocak itibarıyla üçte bir seviyesine düştüğünü, 20 Ocak itibarıyla da sıfırlandığını duyurdu.

İran, “teknik arıza” olduğunu Botaş’a bildirdi ve 10 gün süreyle gaz akışının sağlanamayacağını bildirdi.

Bunun üzerine, BOTAŞ bazı sanayi kuruluşlarına yazı göndererek doğal gaz tüketiminin artması ve yurt dışı arz kaynaklarından sağlanan doğal gaz kesintileri nedeniyle sanayicilere doğal gaz kullanımını günlük gaz çekiş miktarının yüzde 60'ıyla sınırladı.

BOTAŞ'ın gönderdiği yazıda kısıtlama kararına gerekçe olarak "kış nedeniyle talebin artması ile yurt dışı tedarikçilerin kesintileri" gösterildi. Yazıda talimata uyulmaması durumunda sözleşmelere göre ceza uygulanacağı belirtildi.

botas.jpg

"YENİ BİR UYGULAMA DEĞİL"

BOTAŞ Eski Yöneticisi ve sektör uzmanı Ali Arif Aktürk, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Herkes bugün BOTAŞ’ın Serbest Tüketici müşterilerine kesinti, kısıntı protokolüne göre gönderdiği %40 kesinti talimatını konuşuyor. Bir kere bu yeni bir uygulama değildir, arz talep yönetimi için kış aylarında uygulanabilen rutin bir uygulamadır. Tabi ki herkes kesintisiz gaz kullanma."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN