Bayramda yatırımcıları uyarı: Takas işlemleri duracak

Bayramda yatırımcıları uyarı: Takas işlemleri duracak

Bayram tatili nedeniyle Borsa İstanbul’da takas işlemleri duracak ve bazı hisse ile fon satışlarının ödemesi gecikecek. Yatırımcıların nakit ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak planlama yapmaları gerekiyor.

Borsa İstanbul, Ramazan Bayramı nedeniyle Perşembe günü işlem gören seansın ardından Pazartesi gününe kadar kapalı olacak. Bu nedenle hisse ve fon satışından gelecek paralar, tatil nedeniyle normalden geç yatırılacak.

PARAYA İHTİYACI OLAN YATIRIMCILAR İÇİN ÖNERİ

T+2 takas sistemi nedeniyle, 18 Mart 2026 Çarşamba günü satış yapan yatırımcıların paraları ancak Pazartesi günü hesaplarına geçecek. Eğer nakit ihtiyacı varsa, yatırımcıların bugün satış yapması ve Perşembe günü paralarını alması mümkün olacak.

Çarşamba ve Perşembe günü yapılan hisse veya fon satışlarının ödemeleri, tatil sonrasında Pazartesi günü hesaplara yansıyacak. Yatırımcıların bayram öncesi nakit planlamasını buna göre yapmaları önem taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN