Bitcoin için yasa tasarısı! Ulusal para ilan edilecek

Bitcoin için yasa tasarısı! Ulusal para ilan edilecek

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da, kripto para birimlerinden biri olan Bitcoin'in ulusal para olarak kabul edilmesi için yasa tasarısı hazırlanacak. Tasarı kabul edilirse, El Salvador Bitcoin'i resmen ulusal para olarak kabul edecek ilk ülke olarak tarihe geçecek.

Orta Amerika ülkesi El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin'i ulusal para olarak kabul etmek için Kongre'ye bir yasa tasarısı sunacağını açıkladı.

Başkan Bukele, "Bitcoin 2021" konferansına yolladığı video mesajda, yasa tasarısıyla yurt dışında yaşayan El Salvadorluların ülkeye para göndermesinde büyük kolaylık sağlanacağını söyledi.

PİYASA DEĞERİ 680 MİLYAR DOLAR

NTV'de yer alan habere göre; Yeni iş kollarının doğmasının önünün açılacağını söyleyen, Bukele Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu an piyasadaki Bitcoin'in değerinin 680 milyar dolar olduğunu ifade etti.

'YÜZDE 1'İ YÜZDE 25 ARTIŞ SAĞLAR'

Başkan, bu paranın yalnızca yüzde 1'i bile El salvador'a yatırım olarak gelse, bunun ülkenin Gayri Safi Milli Hasılası'nı yüzde 25 artıracağını kaydetti.

Yasa tasarısı kabul edildiği takdirde ülkenin mevcut ulusal para birimi olan doların yanı sıra, Bitcoin de resmen kullanılabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN