Bloomberg'ten 'tasarruf' iddiası: Kamu personelinde kısıtlamaya gidilecek

Bloomberg'ten 'tasarruf' iddiası: Kamu personelinde kısıtlamaya gidilecek

İktidarın sıkı ekonomi politikaları çerçevesinde, kamuda işe alımların azaltılacağına dair iddialar gündeme geldi. Bloomberg'ün iddiasına göre önümüzdeki zamanlarda yalnızca emekli olan personellerin yerine yeni işe alım yapılacak.

Yüksek enflasyonla mücadele kapsamında iktidarın uygulamaya başladığı yeni ekonomi politikaları, dar gelirli vatandaşları derinden etkiliyor.

KAMUDA PERSONEL ALIMINA KISITLAMA

Bloomberg'in iddiasına göre, kamuda işe alımlarda kesintiye gidilecek ve önümüzdeki dönemde sadece emekli olan personellerin yerine yeni personel alımları yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın verilerine göre, Mart 2024 itibarıyla kamuda istihdam edilenlerin sayısı 5 milyon 238 bin 424'e yükseldi. Bu rakam, son 20 yılda kamuda çalışanların sayısının yüzde 100 arttığını gösteriyor.

Türkiye genelinde istihdam edilen toplam 32 milyon kişiden neredeyse her 6 kişiden biri kamuda çalışıyor. Mart 2024 sonunda kamu çalışanlarının 3 milyon 471 bin 190'ı kadrolu, 378 bin 13'ü sözleşmeli olarak istihdam edilirken, 1 milyon 237 bin 626 kişi sürekli işçi statüsünde görev yapıyor. Ayrıca, geçici olarak istihdam edilen 48 bin 148 işçi bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN