Devleri dizginleyecek yasa: e-ticaret ve teknoloji firmalarına kötü haber

Devleri dizginleyecek yasa: e-ticaret ve teknoloji firmalarına kötü haber

ABD Temsilciler Meclisi, e-ticaret ve teknoloji devlerinin tekelleşmesinin önüne geçmek için yasa hazırlıyor. ABD yasa ile teknoloji devlerini "dizginlemeyi" hedefliyor.

Ülkedeki e-ticaret ve teknoloji devlerinin tekelleşmesinin önüne geçmek için yasa hazırlıyor. Şirketleri bölmeye yönelik yasaya her iki parti de destek verdi. Bu yasa ile sadece endüstrinin değil normal insanların bile hayatları her yönden değişecek.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, ABD'de hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti'nin destek verdiği yasa hayata geçiriliyor. İki partinin Temsilciler Meclisi üyeleri, Amazon, Google gibi teknoloji devlerini "dizginlemeye" yönelik yasa tasarısı önerdi.

e-tivcaret.jpg

YASA BİR ENDÜSTRİYİ YENİDEN ŞEKİLLENDİREBİLİR

Yasanın kabul edilmesinin, ABD'nin en zengin şirketlerini büyük ölçüde değiştirebileceği ve etkinliklerini hayatın her yönünde gösteren bir endüstriyi yeniden şekillendirebileceği belirtiliyor.

Söz konusu yasa, teknoloji devlerini şirketlerini ikiye bölmek ya da bazı ürün ve hizmetlerini elden çıkarmak zorunda bırakabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN