Dış ticaret açığı Mart ayında 7,5 milyar dolar oldu

Dış ticaret açığı Mart ayında 7,5 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 Mart ayı ihracat rakamlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bolat, ihracatın 22 milyar 578 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini ve dış ticaret açığının 7,5 milyar dolar olduğunu açıkladı. Açıklamada geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,1 oranında gerileme gerçekleşse de tarihsel olarak en yüksek 3'üncü mart ayı ihracat değerinin kaydedildiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı Mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre, Mart ayında ihracatın 22 milyar 578 milyon dolar olarak gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, bu rakamın ocak ve şubat aylarındaki ihracat rakamlarının üstünde olduğu ve aylık artış trendinin devam ettiği vurgulandı. Ancak, 2023 yılı Mart ayına kıyasla yüzde 4,1 oranında bir gerileme yaşandığına dikkat çekildi.

Tarihsel olarak en yüksek 3. mart ayı ihracat değerinin kaydedildiği belirtilen açıklamada, gerilemenin mart ayındaki takvim nedeniyle gerçekleştiği belirtildi

2024 yılı Mart ayında 5 defa cumartesi ve pazar tatil günlerinin takvime denk geldiği, bu durumun da ihracatı etkilediği ifade edildi.

İTHALAT YÜZDE 5,7 AZALDI

İthalat rakamlarına da değinilen açıklamada, ithalatın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 azalarak 30 milyar 95 milyon dolar seviyesine gerilediği belirtildi.

Öte yandan, 2023 yılı Mart ayında 23,548 milyar dolar ile tarihsel olarak en yüksek aylık rakam elde edildiği hatırlatıldı. Bu durumun, 6 Şubat depremi nedeniyle 2023 Şubat ayında yapılamayan ihracatın Mart 2023’te gerçekleştirilmesinin etkili olduğu ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN