Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası yükselişe geçen dolar/TL kuru, 8.85 seviyesinden sonra 8,89'u gördü.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi üzerine dolar/TL bugün 8,85 ile rekor tazelemişti. Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 8,89'u gördü.

ekonomi.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indirimi ile tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8,80'in üzerine çıkan dolar/TL, dünü 8,76'dan tamamlamıştı. Dolar 8,89 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Doların rekor yükselişini Ekonomist İbrahim Turan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "#usdtry kuru ABD seansında 8,89’un üzerini gördü. Nerede Asya piyasasındaki alım ve satımlarla TL'nin değerini düşürmek isteyenlere karşı, 128 milyar dolar Merkez Bankası rezervini siper ederek (yoksa yakarak mı desek) savunma yapan kamu bankaları !..Güleriz ağlanacak halimize!" diyerek yorumladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN