Dolar, yeni haftada 14,08’i gördü

Dolar, yeni haftada 14,08’i gördü

Ukrayna'ya başlattığı işgal harekatı nedeniyle Batılı ülkelerin Rusya'ya yaptırımlarını genişletmesinin ardından ilk iş gününde dolar/TL kuru yüzde 1,8 artarak 14,08'e kadar tırmandı.

Geçen hafta Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle 14,65'e kadar yükseldikten sonra haftayı 13,87'den tamamlayan dolar/TL, yeni haftaya sert yükselişlerle başladı. Yüzde 2'ye yakın değerlenen dolar/TL, 14,08'e kadar tırmandı. Euro/TL'de ise yükseliş yüzde 1 civarında ve kur 15,72'ler düzeyinde.

RUBLE REKOR KIRDI

Batılı devletlerin Ukrayna'nın işgaline karşılık olarak Rusya'ya yeni ekonomik yaptırımlar başlatacaklarını açıklamasının ardından ham petrol fiyatları artarken ruble yüzde 30 değer kaybederek yeni bir rekor kırdı. Asya borsaları ve ABD vadelileri ise haftaya yatay başladı.

Güvenli liman olarak görülen varlıklara olan talebin artması, dolar ve yenin yanı sıra tahvil getirilerine de destek sağlarken, euro Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün nükleer silahlara da sahip kuvvetleri "yüksek alarma" geçirdiğini açıklamasının ardından geriledi.

PETROL FİYATLARI

Bölgede gerilimin yükselmesinin ardından dünyanın ikinci büyük petrol üreticisi Rusya'dan yapılacak olan sevkiyatlarda aksama görülebileceği endişelerinin kuvvetlenmesiyle brent ham petrolü vadeli işlemleri yüzde 4 primle 102 doların üzerine tırmandı.

Altın fiyatları da yüzde 1 civarı yükselişle 1.910 dolara yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN