Doların ateşi yeniden yükseldi

Doların ateşi yeniden yükseldi

Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun faiz indirimiyle ilgili açıklamalarının ardından dolar yeniden yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 8,82 seviyelerinden işlem gören dolar/TL, an itibarıyla 8,87'i aştı.

Türk lirası, dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dün sabah saatlerinde zirveyi 8,90 sınırına taşıdıktan sonra gevşeyen dolar/TL, günü 8,81 düzeyinde tamamlamıştı. Benzer şekilde 10,45'e dayanan euro/TL de, 10,31 civarında günü bitirmişti.

Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, T24'ten Barış Soydan ile yaptığı görüşmede faiz indirimiyle ilgili, 'Dolarda yükselişin sürmesi için neden yok; rezervlere 1 yılda 50 milyar dolara yakın gelecek' açıklamasında bulundu. Kavcıoğlu faiz indirimini ise, "Müteahhitler yüksek faizden şikayet ediyor' diyerek savundu ve bundan sonra yeni indirimler gelebileceği mesajı verdi.

Kavcıoğlu'nun açıklamalarının ardından tekrar yükselişe geçen dolar/ TL an itibarıyla 8,87'i aştı.

KAVCIOĞLU'NUN MESAJLARI İZLENECEK

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı günde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğu'nun vereceği mesajlar izlenecek. Yurt dışında ise ABD konut ve Tüketici Güven Endeksi verileri de yurt dışı gündemin takip edilecek maddeleri olacak. Öte yandan petrol fiyatları da son 3 yılın zirvesindeki seyrini sürdürüyor.

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, alınan önlemlerle bir yıl içinde rezervlere yaklaşık 50 milyar dolara yakın para geleceğini öngörüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN