Dolar/TL, 8,93'ü geçerek rekor tazeledi

Dolar/TL, 8,93'ü geçerek rekor tazeledi

Merkez Bankası'nın faiz indirimi üzerine yükselmeye başlayan dolar/TL, 8,93'ü geçerek rekor tazeledi.

İstanbul serbest piyasada dolar 8,8720 liradan güne başladı. Akşam saatlerinde ise dolar/TL 8.9369'u görerek rekor tazeledi.

Dolar geçen hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 100 baz puan indirmeden önce 8,65 seviyesindeydi.

Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, geçtiğimiz günlerde Barış Soydan ile yaptığı görüşmede 'Dolarda yükselişin sürmesi için neden yok; rezervlere 1 yılda 50 milyar dolara yakın gelecek' demişti.

Öte yandan Merkez Bankası'nın beklentilerin aksine gerçekleşen faiz indiriminin etkisi piyasalarda devam ederken, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, aralık ayında 100 baz puan indirim daha beklediğini açıklamıştı. Aran, açıklamasında 9 liraya yürüyen dolar kurunun ekonomi yönetiminin bilinçli bir tercihi olduğunu savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN