Ford’da emniyet kemeri arızası patlak verdi: 4 bini aşkın aracı geri çağırıyor!

Ford’da emniyet kemeri arızası patlak verdi: 4 bini aşkın aracı geri çağırıyor!

Dünya devi Ford’da emniyet kemeri arızası patlak verdi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, belirli üretim yıllarına ait modellerden binlerce araç değişim için geri çağırılacak.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) yaptığı açıklamaya göre, Ford 419.967 aracı geri çağırmaya hazırlanıyor. Karar ise sürücü ve ön yolcu koltuklarındaki emniyet kemeri mekanizmalarında yaşanan teknik bir aksaklıktan dolayı alındı.

NHTSA yetkilileri, araçlardaki emniyet kemeri geri sisteminin (pretensioner) kemerin hatalı olarak kilitlenmesine neden olduğunu bildirdi. Teknik problemden dolayı emniyet kemerinin normal işleyişinde uzayıp geri sarılamadığı, bunun da olası bir kazada yolcuların güvenliğini tehlikeye atarak yaralanma riskini artırabileceği belirtildi.

ford-emniyet-kemeri-sorunu-1.jpg

HANGİ ARAÇLAR GERİ ÇAĞIRILACAK?

Geri çağırma işleminden etkilenen modeller ve üretim yılları şöyle:

  • 2018-2022 model Ford Expedition
  • 2018-2022 model Lincoln Navigator

Geri çağırım sürecinde yetkili servisler, ilgili araçların emniyet kemeri mekanizmalarını kontrol edecek. İnceleme sonucunda kusur bulunan emniyet kemeri makaraları ve bunlara bağlı bileşenler, araç sahiplerinden hiçbir ücret alınmadan yenileriyle değiştirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN