İstikbal Mobilya’nın yeni sahibi belli oldu

İstikbal Mobilya’nın yeni sahibi belli oldu

Mobilya devinin yeni sahibi belli oldu. TMSF'nin satış sürecini yürüttüğü İstikbal Mobilya'nın Hazine'ye ait yüzde 100 hissesi için düzenlenen ihaleyi İzmir merkezli Paşalı Grup kazandı. Devir işlemlerinin tamamlanması için Rekabet Kurulu izin süreci başlatıldı.

Türkiye'nin mobilya sektöründeki en köklü ve önde gelen markalarından biri olan İstikbal Mobilya’nın satış sürecinde kritik aşama geride kaldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen ve Hazine mülkiyetinde bulunan yüzde 100 oranındaki şirket paylarının devri amacıyla düzenlenen ihale resmi olarak tamamlandı. Toplamda üç büyük firmanın rekabet ettiği açık artırma sonucunda, İstikbal Mobilya’nın yeni sahibi farklı sektörlerdeki yatırımlarıyla bilinen İzmir merkezli Paşalı Grup oldu. Devir işlemlerinin resmiyet kazanması için Rekabet Kurulu’nun izin süreci başlatıldı.

16,5 MİLYAR LİRALIK DEV İHALE

Mülkiyeti Hazineye ait olan İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi paylarının satışı, hem kapalı teklif isteme hem de açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulandığı karma bir modelle gerçekleştirildi. İhale sürecine dair öne çıkan teknik ve finansal detaylar şu şekildedir:

  • MUHAMMEN BEDEL: Dev şirketin toplam değeri için muhammen bedel 16 milyar 500 milyon lira olarak belirlendi.

  • HİSSE YAPISI VE ADEDİ: Hazine mülkiyetinde yer alan, her biri 1 TL nominal değere sahip toplam 512.000.000 adet hissenin (şirket paylarının yüzde 100'ü) tamamı ihale kapsamında satışa sunuldu.

  • İHALE TARİHİ VE YERİ: Büyük yankı uyandıran açık artırma, 12 Mayıs 2026 tarihinde İstanbul’da bulunan TMSF Genel Merkezi'nde icra edildi.

İHALEYİ 40 YILLIK İZMİRLİ GRUP KAZANDI

Kayseri Gündem'in aktardığı bilgilere göre, TMSF Genel Merkezi'nde üç şirketin katılımıyla kıran kırana geçen açık artırma turlarının ardından en uygun teklifi sunarak ihaleyi kazanan taraf Paşalı Grup oldu. İstikbal Mobilya’yı bünyesine katmaya hazırlanan İzmir kökenli Paşalı Grup, iş dünyasında 40 yılı aşkın bir geçmişe sahip. Grup; otomotiv, inşaat, gıda ve turizm gibi birbirinden farklı ve lokomotif sektörlerde gösterdiği geniş faaliyet yelpazesiyle tanınıyor.

TMSF'DEN REKABET KURULU AÇIKLAMASI

Satış ihalesinin sonuçlanmasının ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından resmi bir bilgilendirme açıklaması yapıldı. Satış sürecinin şeffaflık ilkelerine uygun olarak yürütüldüğünü belirten Fon, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Satışı Resmi Gazete, ulusal çapta yayın yapan gazeteler ve TMSF’nin internet sitesinde ilan edilen; Hazine mülkiyetinde bulunan %100 oranındaki İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi paylarının 12.05.2026 tarihli satış ihalesinde uygun teklif veren yatırımcılar için Rekabet Kurulu izin süreci başlatılmıştır.”

Mevzuat gereği ihale aşamasının noktalanmasıyla birlikte, satışın hukuken tamamlanabilmesi adına gözler Rekabet Kurulu'na çevrildi. Kurulun yapacağı incelemelerin ardından verilecek resmi onay ile birlikte İstikbal Mobilya’nın Paşalı Grup’a devri ve yeni yönetim dönemi resmen başlamış olacak.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN