JP Morgan'dan Rusya'ya kötü haber: Operasyonlar sonlandırılacak

JP Morgan'dan Rusya'ya kötü haber: Operasyonlar sonlandırılacak

ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan, Rusya'daki operasyonlarını sonlandıracağını duyurdu. Banka, Rusya'daki işlerini sonlandırdığı ve ülkede yeni bir iş arayışında olmadığı bildirildi.

Rusya'ya, Ukrayna işgali sonrası dünyanın çeşitli hükümetlerinden gelen yaptırım kararlarına, büyük şirketlerden de katılım devam ediyor. Apple, Microsoft, McDonald's, Starbucks, Zara gibi şirketler Rusya'daki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs da Rusya'daki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığını açıklamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli yatırım bankası JPMorgan Chase de Rusya'daki bütün operasyonlarını sonlandıracağını duyurdu. Ayrıca firmanın insani yardım çabalarını desteklemek için toplam 5 milyon dolarlık taahhütte bulunduğu hatırlatıldı.

"HÜKÜMETLERİN DİREKTİFLERİNE UYGUN OLARAK..."

Bankadan yapılan açıklamada, JPMorgan'ın dünya genelinde hükümetlerin direktiflerine uygun olarak aktif şekilde Rusya'daki işlerini sonlandırdığı ve ülkede yeni bir iş arayışında olmadığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN