Kripto para milyarderinin ölümü piyasaları nasıl etkileyecek

Kripto para milyarderinin ölümü piyasaları nasıl etkileyecek

Bitcoin milyarderi olarak bilinen Mircea Popescu'nun Kosta Rika'da hayatını kaybettiği duyuruldu. 1 milyar dolardan fazla değere sahip Bitcoin'i olduğu söylenen milyarderin ölümünü uzmanlar 'piyasalarda büyük bir etkiye sahip olacaktır' diye yorumluyor.

Bitcoin milyarderi Mircea Popescu'nun, 41 yaşında Kosta Rika'da yüzerken boğularak öldüğü söyleniyor. Bazı kaynaklara göre Popescu 1 milyon adet, bazı kaynaklara göreyse 1 milyardan fazla değere sahip Bitcoin'e sahipti. Ölüm haberi üzerine kripto para piyasasında tedirginlik hakim oldu.

Haberi duyanlar 'Peki dünyanın en büyük kripto para servetlerinden birinin akıbeti ne olacak?' diye düşünüyor. Bu sorunun cevabı meçhul. Eğer Popescu, bir başkasına kripto para cüzdanına erişim izni vermediyse Bitcoin kaybolabilir.

Bitcoin'le ilgili bir podcast'in sunucusu John Carvalho ise "Popescu'nun ölümü, çok sayıda Bitcoin'in sonsuza kadar yok olacağı veya pazara gireceği anlamına gelebilir" dedi.

kripto-milyarder.jpg

Popescu, kripto paralarla ilgili olarak "Bitcoin'i seviyorum çünkü özgürlüğü seviyorum. Bu kadar basit" diye konuşmuştu.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, uzmanlar, ne olursa olsun Popescu'nun servetinin kripto para piyasası üzerinde büyük etkisi olacağını düşünüyor.

Popesu 2012'de dünyanın ilk bitcoin borsalarından biri olan MPEx'i açmış, bu girişim kripto para birimi için önemli bir gelişme olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN