Kripto paraların piyasa değeri 24 saatte 204 milyar dolar yükseldi

Kripto paraların piyasa değeri 24 saatte 204 milyar dolar yükseldi

Kripto paralarda Rusya'ya yönelik yaptırımların bu ülkeden talebi artıracağına yönelik oluşan beklentiyle başlayan yükseliş bugün de sürüyor. Bitcoin 44 bin doları aştı.

Rusya’ya karşı sert ekonomik yaptırımlar sonrasında kripto paraların yaptırımları aşmada kullanılıp kullanılmayacağı gündeme gelirken, son iki günde kripto paralarda yükselişler görüldü.

Bitcoin son iki günde yüzde 15’in üzerinde artışla 44 bin doların üzerini gördü. Pazar günü 2 bin 600 doların altını gören Ethereum’da da dün 2.950 dolar seviyesinin üstü görüldü.

B2C2 kripto para platformu CRO’su Adam Farthing yaptırımların etkisiyle Bitcoin’in riskli varlık olduğu yönündeki algının kırıldığına dikkat çekti.

Farthing bu dönemde Bitcoin’in jeopolitik belirsizlik ve enflasyon ortamında bir hedge aracı olarak algılanabileceğine vurgu yaptı.

Öte yandan, sabit koin olarak doların ikamesi olan Tether’e Rusların ilgisi arttı. Arcane Research’in aktardığına göre, dün ruble-Tether işlem hacmi üç kat artışla 29.4 milyon dolara ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN