Mahfi Eğilmez’den hiperenflasyon değerlendirmesi: Türkiye'de olan çok yüksek enflasyondur

Mahfi Eğilmez’den hiperenflasyon değerlendirmesi: Türkiye'de olan çok yüksek enflasyondur

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Türkiye'de hiperenflasyon var demenin yanlış olduğunu söyledi. Eğilmez, “Türkiye'de olan çok yüksek enflasyondur. Biraz daha gayret edersek hiperenflasyona gidebiliriz orası ayrı” dedi.

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından hiperenflasyona ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımında “Hiperenflasyona girip girmediğimizi soran, hatta hiperenflasyon içinde olduğumuz halde bunu yazmaktan çekindiğimizi ileri süren arkadaşlar var.” ifadesine yer veren Eğilmez, devamında şunları kaydetti:

“Arkadaşlar, teknik tanımları istediğiniz gibi değiştiremezsiniz. Hiperenflasyon yıllık enflasyon oranının % 200 sınırını aştığı enflasyon oranına verilen addır. Türkiye'de TÜİK'in açıkladığı enflasyon % 67, ENAG'ın açıkladığı enflasyon ise % 127'dir. Enflasyonu bu çapta ölçen başka bir kurum ya da şirket yok. İTO da ölçüyor ama yalnızca İstanbul için ücretliler geçinme endeksi olarak ölçüyor.

'BİRAZ DAHA GAYRET EDERSEK HİPERENFLASYONA GİDEBİLİRİZ'

Sadece kendi çevremizdeki gıda fiyatlarına ya da kiralara bakarak Türkiye'de hiperenflasyon var demek yanlıştır. Fiyatları bütün Türkiye'den ve TÜFE endeksinde olduğu gibi 400'den fazla mal ve hizmetten her ay toplayıp , ağırlıklandırıp öyle bakmak lazım. Türkiye'de olan çok yüksek enflasyondur. Biraz daha gayret edersek hiperenflasyona gidebiliriz orası ayrı.”


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN