Merkez Bankası'ndan 30 tonluk altın alımı: Dünyada ilk sırada

Merkez Bankası'ndan 30 tonluk altın alımı: Dünyada ilk sırada

Dünya Altın Konseyi verilerine göre, 10 merkez bankası, bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 24 milyar dolar değerinde altın alımı gerçekleştirdi. Listenin başında ise 30 ton altın ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yer aldı.

Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre, Türkiye, Çin, Hindistan ve Kazakistan gibi ülkelerin başını çektiği 10 merkez bankası, bu yılın ilk çeyreğinde 24 milyar dolarlık altın alımı gerçekleştirdi. Bu alımlar, merkez bankalarının altın rezervlerini artırmak ve ekonomik güvenliklerini sağlamlaştırmak amacıyla yapıldı.

EN FAZLA ALTIN ALAN MERKEZ BANKASI OLDU

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), söz konusu dönemde 30 ton altın alarak en fazla altın alan merkez bankası oldu. Bu alım, TCMB'nin altın rezervlerini güçlendirmeye yönelik stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre, 10 merkez bankası toplamda 290 ton altın aldı. Bu alımlar, merkez bankalarının küresel ekonomik belirsizliklere karşı korunma amacı taşıdığı gibi, ulusal para birimlerinin değerini destekleme ve ekonomik istikrarı sağlama çabalarının bir yansıması olarak da değerlendiriliyor.

Türkiye'nin 30 tonluk altın alımını Çin, Hindistan ve Kazakistan takip etti. Bu ülkeler de altın rezervlerini güçlendirme yolunda önemli adımlar attılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN