Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında dolarda ilk rakamlar

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında dolarda ilk rakamlar

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklamasının ardından dolar kuru 8,62 seviyelerinde işlem görüyor.

Analistler, bugün açıklanan temmuz ayı faiz kararı verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından döviz kurlarının sakin bir seyir izlediğini bildirdi.

Dolar/TL kuru saat 14.15 itibarıyla 8.62 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dolar, hafta başından bu yana 8,65 – 8,75 bandındaki seviyesini korurken, şu an için 8,62 seviyelerinde el değiştiriyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklamasının ardından 8.61 lira seviyesine kadar gerileyen dolar/TL kuru daha sonra 8.62 lira seviyesine yükseldi.

31.jpg

MERKEZ FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından TCMB tarafından temmuz ayı faiz kararı açıklaması geldi. Açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir." denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN