MİGROS'un hırsızlıkla suçladığı işçiden yürek yakan savunma

MİGROS'un hırsızlıkla suçladığı işçiden yürek yakan savunma

Migros’un Esenyurt’taki deposunda, yüzde 8'lik ücret artışına karşı eylem yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi 250 işçinin işine son verildi. Zincir marketin işçilerine yönelik tavrı tepki çekerken Merter şubesinde çalışan bir temizlik görevlisinin de işine 'çöpe atılan sebze ve meyveleri' aldığı gerekçesiyle son verildi. İşçi yaptığı savunmasında 'Hırsız değilim çok yoksul bir işçiyim' ifadelerini kullandı.

Migros’un Esenyurt’taki deposunda, yüzde 8'lik ücret artışına karşı eylem yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi 250 çalışan işten kovulmuştu.

Migros Depo işçilerinin eylemi Esenyurt Depo önünde sürerken Migros’un yeni skandalı Merter’deki bir şubesinde yaşandı. Şubede çalışan bir işçi, çöpe atılmak üzere ayrılan çürük sebzelerden alınca işveren tarafından hırsızlık suçlamasıyla savunması alınarak işten kovuldu.

mektup

"ÇOK YOKSUL BİR İŞÇİYİM"

DİSK Tekstil’in Merter Şubesi’nden savunma konusunda destek alan işçinin yazdığı savunma ise sosyal medyada gündem oldu. İşçi savunma yapmak için kaleme aldığı mektubunda "4 yıldır temizlik işçisi olarak çalışıyorum, asgari ücretle geçinmek mümkün olmadığı için çöpe atılan çürük sebzelerden evine götürüyorum. Ben çöpe atılmış, böylece hiç kimsenin mülkiyetinde olmayan çürük patatesi, soğan gibi malzemeleri aldığım için hırsızlıkla suçlanıyorum.' diyerek bunun 'hırsızlık' olmadığını söyledi. İşçinin savunmasının son cümlesi ise 'Hırsız değilim. Çok yoksul bir işçiyim' oldu." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (30)
30 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN