Murat Ülker yıllar sonra açıkladı: Cola Turka’dan ne öğrendim?

Murat Ülker yıllar sonra açıkladı: Cola Turka’dan ne öğrendim?

İş insanı Murat Ülker, kişisel internet sitesi üzerinden yayınladığı videosunda Cola Turka'dan öğrendiklerini açıkladı. Ülker, "Şeker kanunu bakanlık tarafından değişik yorumlandı. Beraat ettim ve ceza ödemedim. Artık içecek yapmıyoruz, global işler yapıyoruz." dedi.

İş insanı Murat Ülker kişisel internet sitesi üzerinden bir röportajını video olarak yayınladı. Ülker videosunda "Cola Turka için yediğiniz cezanın nedeni neydi?", "Bu başarısızlık tecrübesi hiç başka kararlarınızı etkiledi mi?", "Akademik başarıyla, iş yeri başarısı paralel midir?", "Büyük İstifa ve Sessiz İstifa hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?" ve "Ait hissetme kavramı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorularına cevap verdi. Cola Turka ile ilgili dava sürecini anlatan Ülker, "Şeker kanunu bakanlık tarafından değişik yorumlandı. Beraat ettim ve ceza ödemedim. Artık içecek yapmıyoruz, global işler yapıyoruz. Biz devletten ne ihale alırız, ne ortak oluruz. Devletle yaptığımız işler varsa bunlardan çıkmaya çalışırız. Devlet babanın gölgesinden bile istifade etmemeye çalışırız. Babadır ne yapacağı belli olmaz." ifadelerini kullandı.

Ülker'in röportajı şöyle;

Cola Turka için yediğiniz cezanın nedeni neydi?

Şeker kanunu bakanlık tarafından değişik yorumlandı. Beraat ettim ve ceza ödemedim. Biz Cola Turka, Çamlıca ve Link ürünlerimizi Japonya'da içecekte ikinci olan bir firmaya sattık. Onlar şimdi yapıyorlar o ürünleri biz pazarlıyoruz. Artık içecek yapmıyoruz. Artık global işler yapıyoruz. Çikolatada dünyada altıncı, bisküvide dünyada ikinciyiz.

Bu başarısızlık tecrübesi hiç başka kararlarınızı etkiledi mi?

Biz devletten ne ihale alırız, ne ortak oluruz. Devletle yaptığımız işler varsa bunlardan çıkmaya çalışırız. Devlet babanın gölgesinden bile istifade etmemeye çalışırız. Babadır ne yapacağı belli olmaz. Ama Rusya'da oligarklar bile döner dolaşır Rusya'ya gelir. Çünkü Rusya'da devlet anadır, ana başka bir şeydir baba başka.

Akademik başarıyla, iş yeri başarısı paralel midir?

Okulda 4,5'tan 5 alıyorsun geçiyorsun. Ama gerçek hayatta böyle bir şey yapamazsınız. Çünkü hayatta bir ortalama tutturmanız gerçekçi değil. Rakibinizden üstün olmanız ve üstün kalmanız lazım. Hayattaki başarı çok farklı bir şey.

Büyük İstifa ve Sessiz İstifa hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Ben iki kere istifa ettim. Patron babamdı. 2 gün evde oturdum üçüncü gün işe gittim. Herkes kendi şartlarını yaşamalı. İnsan ne yapacağına karar vermeli.

Ait hissetme kavramı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Doğrudan haktan yana olmalı. Ve sabırlı olmalı. Sabır, size söyleneni dinlemek ya da başınızı öne eğmek değil. Direnerek o işte sabat etmek. Siz doğrunun yanında olursanız oraya ait olmasanız da ait olduğunuz yere gidersiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN